Kodro: BiH æe igrati i u Banja Luci, Mostaru


ImageMeho Kodro, selektor nogometne reprezentacije BiH i nekadašnji centarfor mostarskog Vele¾a, smatra da nema razloga da nacionalni tim ne nastupa Banjaluci ili Mostaru.

Ja definitivno nisam prepreka za tu ideju. Ako budem mogao da to ostvarim u narednom periodu, to æu i uèiniti. Ali, iskreno mislim da to još uvijek nije realno jer je kod nas u Bosni gotovo sve politika. Volio bih da reprezentacija nastupa i u Banjaluci i Mostaru. Da je do mene, igrali bismo veæ ove godine, izjavio je šef struènog štaba BiH u intervjuu za MONDO.

Kodro je prilièno samouvjeren kada su u pitanju šanse BiH, da se napokon domogne jednog velikog takmièenja.

Da ne mislim da imamo šanse za plasman na Mundijal u Ju¾noj Africi 2010. godine, ne bi ni prihvatio funkciju selektora, rekao je Kodro koji je u karijeri nosio i dres slavne Barcelone.

Na pitanje šta oèekuje od prijateljske utakmice sa Makedonijom 26. marta u Zenici, Kodro smatra da BiH mo¾e parirati u tom meèu i da bi bilo dobro da njegovi izabranici pobijede, ali da u ovom trenutku to nije imperativ.

Govoreæi o moguæem osnivanju nekog novog ex-YU takmièenja po uzoru na košarkašku NLB ligu, trener Kodro smatra da bi to pomoglo jaèanju nogometa na ovim prostorima, meðutim nije siguran da bi ponovno ujedinjenje donijelo poboljšanje.

Sigurno bi se oni mali klubovi bunili. Takoðer tu je i problem huligana… Neka moj odgovor ipak bude: Ne!. Mada je bilo jako lijepo igrati u nekadašnjoj jugoslovenskoj ligi, koja je osim takozvane 'velike èetvorke' imala mnogo sna¾nih ekipa, poput Vojvodine, Osijeka, Rijeke, Sarajeva, ®eljeznièara i mog Vele¾a, gdje niko nije lagano osvajao bodove, naglasio je Kodro.

 
sportin