Hasagiæ definitivno ne brani u Genku!

ImageKenan Hasagiæ defitivno neæe stajati meðu stativama našeg gola u narednim utakmicama kvalifikcija za Svjetsko prvenstvo protiv Belgije, 28. marta u Genku i 1. aprila u Zenici.
„Odvojila“ mu se prepona pet centimetara, a naša rereprezentativna „jedinica“, prema prognozoma doktora u Istanbulu, van terena æe biti pet do sedam sedmica. Trenutno se kreæe pomoæu štaka, nakon što se u petak povrijedio u duelu turskog šampionata sa Besiktasom koji je njegov Istanbul BB izgubio – 1:2.

Hasagiæ je zamijenjen u 69. minutu pomenutog susreta, a poslije detaljnjih ljekarskih pregleda, saznao je kako neæe moæi braniti u „utakmici decenije“ u Belgiji. Biæe to ogroman hendikep za naš nacionalni tim.

Selektor Miroslav Æiro Bla¾eviæ tako se posljednjih dana našao u velikim problemima. Moguæa alternativa za Hasagiæa, bivši reprezentativac Almir Tolja putem medija istakao je kako se ne ¾eli vratiti u selekciju, pa se postavlja veliko pitanje kome æe Æiro ukazati povjerenje u Genku, i imamo li uopšte golmana koji mo¾e adekvatno zamijeniti Hasagiæa u tako va¾nom duelu sa „crvenim ðavolima“?!

Uz to, kako smo pisali juèe nije izvjesno da li æe Bla¾eviæ u dva meèa sa Belgijacima moæi korisiti usluge Sejada Salihoviæa? Ipak, fudbalera Hoffenheima nada se kako æe biti spreman do susreta u Genku, ali…

U napadu æemo biti oslabljeni neigranjem sjajnog Vedada Ibiševiæa za kojeg je, kao što vjerovatno cijeli svijet zna, ova sezona završena.

U Genku i Zenici neæemo biti kompletni, no to ne znaèi da smo i bez šansi protiv Belgije.

Za nadati se kako do predstojeæih utakmica, mo¾da i odluèujuæih u nastojanjima BiH da se domogne bara¾a za SP „Ju¾noafrièka Republika 2010“, dodatnih povreda igraèa neæe biti..

sportsport.ba