Halid Demiroviæ: Pa polako brate, umjesto oni da ¾ure mi ¾urimo.

ImageNakon veèerašnjeg susreta naših najboljih rukometaša sa reprezentacijom Finske, šta reæi osim "svaka èast!". Momci su zaista odigrali jednu izuzetno kvalitetnu utakmicu u kojoj su na poèetku gubili i sa 4 razlike da bi kasnije superiorno nadigrali fince i pobijedili rezultatom 29:28.

Meðutim, ovog puta ¾elimo da stavimo u fokus selektora Halida Demiroviæa.

Prvenstveno ¾elimo da mu uputimo najiskrenije èestitke za njegov 61. roðendan i da sa BiH i BHF do¾ivi još puno pobjeda jer on to zaista zaslu¾uje! Njegov umjereni ton i smireno ponašanje prema igraèima su nas zadivili. Kamermani su snimali bh ekipu tokom skoro svakog time out-a i jasno su se mogli èuti Halidovi savjeti igraèima da smire igru, da ne ¾ure. Gotovo oèinski je prièao sa njima, èak i kada se prednost nad fincima poèela topiti on nije pokazivao znake nervoze veæ je smireno govorio "pa polako brate, umjesto oni da ¾ure – mi ¾urimo, pa ne mo¾e tako".

Mo¾da je u tome sva tajna uspjeha naših rukometaša – što ih predvodi èovjek koji je prvenstveno Èovjek, osoba koja ne pati od pozicija, osoba koja voli svoj posao i koja zna šta radi, osoba koja ih tretira sa poštovanjem kakvo zaslu¾uju. Nadamo se da æe Bosna i Hercegovina u bliskoj buduænosti imati više ovakvih struènjaka u svijetu sporta.

 

BHFanaticos