BHF: Apel predsjedavajućem Predsjedništva BiH gosp. Željku Komšiću za rješavanje slučaja Pjanić

ImageNakon nadanja da će Miralem Pjanić, jedan od najtalentovanijih fudbalera napokon dobiti BH pasoš, što se na žalost još nije desilo, BHF je kao što je i obećao, uputio otvoreno pismo predsjedavajućem Predsjedništva BiH gosp. Željku Komšiću jer je jedan od rijetkih političara koji radi za dobrobit BiH,  za rješavanje ovog slučaja.
Prenosimo vam pismo u cijelosti:

Poštovani Predsjedniče,

Znamo da imate dosta obaveza i da ste jedan od rijetkih bh. političara koji iskreno i časno obavlja svoju dužnost. Radi ozbiljnosti situacije nemamo alternativnog rješenja nego da se obratimo lično Vama.

Naime, kao što je i Vama vjerovatno poznato, Vijeće Minsitara BiH još uvijek nije donijelo (?!) odluku o izdavanju pasoša Miralemu Pjaniću, jednom od najtalentiranijeg fudbalera/nogometaša u Evropi. Zbog (ne)namjernog odugovlačenja odluke Vijeća Ministara BiH može se desiti da Miralema, kao i nekolicinu sportaša  iz BiH,  gledamo u dresovima nekih drugih reprezentacija. Ovim prilikom ističemo da smo konsternirani ovakvim odnosom političara koje smo (na žalost) i sami birali.

Sigurni smo da ćete se upravo Vi založiti za urgentnost u rješavanju slučaja Pjanić.

Ukoliko se dese ponovne opstrukcije od Vijeća Ministara BiH po ovom pitanju mi, BHFanaticos-i, smo spremni, a to smo do sada i pokazali, da iskoristimo sva demokratski dozvoljena sredstva za pozitivno rješavanje ovog slučaja.

S poštovanjem

BHFanaticos

BHF Press