Vujošević pozvao Obrada Tomića u reprezentaciju

Seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupiće se danas u Sarajevo i tako će početi pripreme za prekvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

Selektor reprezentacije BiH Duško Vujošević se našao u veliki problemima pred ukupljanje reprezentativaca zbog, s obzirom na to da mu je dolazak otkazalo nekoliko igrača. Iskusnom stručnjaku otkazali su Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Elmedin Kikanović, Emir Sulejmanović i Miralem Halilović.

Direktor košarkaške reprezentacije BiH Siniša Kovačević je dodao da se i Nemanja Gordić i Andrija Stipanović žale na povrede, ali da će se njih dvojica pojaviti na prozivci nakon čega će se odraditi detaljni pregledi da se utvrdi stanje sa njihovim povredama.

Vujošević je dodatne pozive uputio Ismetu Sejfiću i centru Obradu Tomiću.

Tomić je prošle sezone u dresu Kaknja prosječno postizao 11,36 poena, uz 9,8 skokova.  Ovaj 23-godišnji igrač je priznao da se potajno nadao pozivu Vujoševića.

“Iskreno, potajno sam se nadao da ću trudom i radom zaslužiti poziv u  seniorsku reprezentaciju. Hvala selektoru Vujoševiću na pozivu. Mislim da je ovo najmlađa ekipa u istoriji seniorske reprezentacije BiH. Sigurno da su se otvorila vrata mladim i perspektivnim igračima željnim dokazivanja.Čeka nas puno rada, ali mislim da je to jedini i pravi način kako bi uspješno okončali ovaj pretkvalifikacioni ciklus. Na meni je da vrijedno radim, a sve ostalo je na selektoru”, rekao je Obrad Tomić.

BiH će od 2. do 19. avgusta igrati pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a protivnici naše reprezentacije su Slovačka, Armenija i Švedska.

SportSport