Kikanović: ”Žao mi je što ću zbog povrede nakon toliko vremena propustiti okupljanje reprezentacije”

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine će u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo biti lišena usluga dugogodišnjeg centra Elmedina Kikanovića.

Kikanović (28), koji je tokom proteklih 13 godina od kadetske do seniorske reprezentacije bio redovan učesnik okupljanja najboljih bh. košarkaša, će morati zbog povrede propustiti okupljanje pod palicom Duška Vujoševića koje je zakazano za 2. juli.

“Radi se o patelarnom tendinitisu zbog kojeg moram šest do osam sedmica mirovati uz redovne terapije”, rekao je Kikanović.

“Debitovao sam za seniorsku reprezentaciju 2006. godine i od tada sam propustio samo jedno okupljanje zbog suspenzije. Izuzetno mi je žao što ću nakon toliko vremena propustiti okupljanje jer mi je reprezentacija u krvi i uvijek sam sa posebnom strašću nastupao i branio boje naše zemlje. Međutim, moram riješiti zdravstvene probleme, to je prioritet jer vjerujem da još dosta mogu da pružim u najdražem dresu”, rekao je naš centar.

Kikanović, koji je u protekloj sezoni bio najbolji igrač berlinske Albe sa prosjekom od 15,6 po­ena po su­sre­tu u njemačkoj Bundesligi, poželio je sreću svojim saigračima.

“Vje­ru­jem da će­mo i bez mene pro­ći u kva­li­fi­ka­ci­je. Ovo je dobra prilika za mlade igrače da rade sa je­dnim od naj­boljih struč­nja­ka s ovih pros­to­ra Duškom Vujoševićem. O njemu rezultati sve govore, a nadam se da ću zaigrati u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo”, rekao je Kikanović.

Pretkvalifikacije se igraju od 2. do 19. avgusta, a reprezentacija Bosne i Hercegovine je u grupi sa Švedskom, Armenijom i Slovačkom. U kvalifikacije će proći dvije prvoplasirane selekcije.

Klix