Zamijenili hranu, nisu dali peškire i led!

Moramo odigrati anga¾ovano i koncentrisano, kao u Sarajevu protiv Ukrajinaca. U tom sluèaju pobjeda nam ne bi smjela izmaæi, rekao je Had¾iæ

 Image

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine spremna je za veèerašnji duel drugog kola kvalifikacija za Eurobasket, koji æe izabranici selektora Sabita Had¾iæa odigrati protiv Maðarske od 19 sati.

Sinoæ su naši reprezentativci odradili prvi trening, a jutros su imali šuterski trening pred utakmicu. Bh. tim smješten je u hotelu Garden, 50 metara od dvorane u Szolnoku, gradu u kojem æe se odigrati veèerašnji meè.

Maðari se nisu pokazali kao dobri domaæini. Naprotiv, slu¾ili su se svim i svaèim kako bi pokvarili, za sada odliènu, amtosferu u bh. taboru. Prvo iznenaðenje naša ekspedicija do¾ivjela je za vrijeme veèere. Umjesto naruèene hrane servirano je nešto sasvim drugo, vjerovatno po njihovom izboru.

I kada se èinilo da je to samo tehnièka greška domaæina, odnosno mali nesporazum, uslijedio je novi šok. Bh. tim nije dobio peškire za trening, a ostali smo uskraæeni i za led. No, sve te sitne provokacije, nisu pokvarili atmosferu meðu našim reprezentativcima koji su odluèni da trijumfom ovjere pobjedu sa otvaranja kvalifikacija.

“Pobjeda u Sarajevu dobit æe na te¾ini samo ako veèeras savladamo Maðare. Svjesni smo njihovih kvaliteta. Mnogo bolje igraju pred domaæim navijaèima, èemu svjedoèi podatak da su ih Britanci slomili tek u finišu, u posljednjim minutama utakmice. To je jedno veliko upozorenje. Stoga moramo odigrati anga¾ovano i koncentrisano, kao u Sarajevu protiv Ukrajinaca. U tom sluèaju pobjeda nam ne bi smjela izmaæi”, rekao je Had¾iæ za Scsport.ba.

(SCsport)