Potpisnike se sada zove

ImageŠta god napisali, rekli ili prokomentarisali o nogometnoj reprezentaciji BiH bilo bi suvišno. Potpisali, nepotpisali, Fanatikosi, ovi drugi, novinari, igraèi, menad¾eri, èelnici Saveza, direktori, generalni sekretari, selektori, svi su veæ isprièana prièa, pa èak i onda kada se pojave nove informacije u kojima se govori zvaæe se ovi, neæe se zvati oni…

Nema više smisla ismijavati javnost. Naime, selektor Fuad Muzuroviæ je najavio da æe za meè protiv Turske pozvati Emira Spahiæa, Kenana Hasagiæa, Sašu Papca, Zlatana Bajramoviæa?

Podsjetimo, svi pomenuti su izjavili da neæe se odazvati u ovom kvalifikacijskom ciklusu, ali da su imali namjeru pojaviti se na okupljanju uoèi meèeva protiv Maðarske i Moldavije. Meðutim, tada nisu dobili poziv, a sada æe ga, kada je sve gotovo i kada nam je preostala jedna utakmica do kraja, napokon dobiti, a nekako smo uvjereni da ga neæe prihvatiti. I tada æe opet krenuti meðusobna optu¾ivanja…

Emir Spahiæ, nogometaš moskovskog Lokomotiva, bio je nemalo iznenaðen kada smo mu saopštili vijest kako æe mu selektor Muzuroviæ poslati poziv.

Sada!, burna i puna iznenenaðenja bila je prva reakcija Spahiæa, koji je u ranijim razgovorima za b>Osloboðenje rekao da se neæe odazivati na reprezentativna okupljanja u ovom kvalifikacijskom ciklusu.

Pitajte Muzuroviæa zašto nas nije htio zvati protiv Maðarske kada smo imali neke šanse da se plasiramo na prvenstvo, nego sad! Bo¾e saèuvaj. Ne mogu da vjerujem da se ovo dešava, ka¾e Spahiæ i najavljuje kako æe se posavjetovati sa Papcem, Hasagiæem, Bajramoviæem oko toga šta æe uraditi. Ipak, Spahiæ nam nije mogao reæi da li æe se pojaviti na okupljanju ili ne, ukoliko dobije poziv, ali nam je priznao kako mu sve lièi na okretanje javnosti protiv njega i njegovih kolega, što mu se nimalo ne sviða.

Takoðer, rekao je da nije upoznat sa informacijom da æe se u Sarajevu odr¾ati sastanak izmeðu potpisnika pisma i èelnika Saveza te da za to prvi put èuje.

Ako je to organizovano, onda meni niko ništa nije rekao, u što sumnjam, kazao nam je Spahiæ. Podsjetimo, u utorak æe zasjedati Izvršni odbor N/FS BiH koji æe raspravljati o izvještaju selektora nogometne selekcije BiH Fuada Muzuroviæa, kojem je, ne tako davno, sugerisano da u reprezentaciju zove potpisnike peticije. Ipak, on nije to uèinio, jer je ¾elio da se oni njemu prvi jave, s obzirom na to da ih je zvao kada je postao selektor. Zašto je sada najavio da æe ih zvati i to za posljednju utakmicu kvalifikacija, a nije ih zvao ranije?

sportin.ba