Prema ocjenama njemaèkog Kickera

ImageBARBAREZ sa 36 godina 11. IGRAÈ BUNDESLIGE

Sergej Barbarez sa dva pogotka i dvije asistencije u proteklom kolu Bundeslige obezbijedio je sebi mjesto u najboljem timu kola Bundeslige. Za svoju predstavu protiv Arminije, koju je Leverkusen savladao sa 4:0, u njemaèkom Kickeru ocijenjen je "jedinicom", što je ujedno najbolja ocjena.

Ipak, za igraèa kola je proglašen golman Eintrachta Oka Nikolov, koji je zauistavio napadaèe Bayerna u Munchenu.

Vratimo se nekadašnjem kapitenu reprezentacije BiH, koji sa 36 godina i dalje "hara" bundesligaškim terenima.

Sa brojem 36 na leðima, koji podsjeæa protivnike koliko zapravo Barba ima godina, Mostarac je i dalje neumoljiv. Iako je protiv Arminije postigao prve golove ove sezone za Bayer, Barbarez je gotovo pa nezamjenjiv u dresu "apotekara". Jedini krivci zašto na njegovom kontu nije upisan veæi broj asistencija su zapravo napadaèi Bayera, koji nisu uspjeli Barbarezove "lopte sa oèima" pretvoriti u pogotke, pa tako Barba na svom kontu ima tek tri uspješna dodavanja, od èega dva za Gekasa u utakmici protiv Arminije.

Uz sve nabrojano, Barbarez se, po ocjenama Kickera, nalazi na 11. mjestu najboljih igraèa Bundeslige. Najbolji, po ocjenama, je Èeh Jarolim iz Hamburga, èija je prosjeèna ocjena 2,59, a drugu poziciju dijele Adler (Bayer) i Enke (Hannover). Barbarezova prosjeèna ocjena je 2,79, a iza sebe je ostavio zvijezde poput Miroslava Klosea, Rafaela van der Vaarta, Brazilca Diega, Lucija i mnoge druge.