Muška U18 reprezentacija posljednjeplasirana na Evropskom prvenstvu u Latviji

Muška juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovina zauzela je posljednje 16. mjesto na Evropskom prvenstvu A divizije koje se od 24. jula do 5. augusta održalo u Latviji.

Danas su naši juniori u utakmici za 15. mjesto poraženi od Ukrajine rezultatom 88:94.

Nakon prvih deset minuta Ukrajina je imala prednost od 10 poena pri rezultatu 14:24. Druga četvrtina je pripala našoj selekciji (32:24) pa se na poluvrijeme otišlo sa dva poena prednosti za Ukrajinu.

Treća četvrtina pripala je Ukrajini (14:21) pa su tako povećali prednost na devet poena pred odlazak u posljednju četvrtinu utakmice. U posljednih deset minuta naši juniori nisu uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist, ali su uspjeli smanjiti prednost Ukrajinaca za tri poena (28:25).

Najefikasniji u redovima našeg tima bili su Josip Ramljak sa 24 poena i Karlo Matković sa double-double učinkom od 16 poena i 10 skokova.

Muška U18 reprezentacija svoj nastup na Evropskom prvenstvu u Latviji završila je sa sedam poraza u isto toliko odigranih utakmica.

Kada je u pitanju učinak naših juniora na prvenstvu u Latviji prvi strijelac ekipe bio je Vojin Ilić sa prosjekom od 17.8 poena po utakmici.

Najbolji skakač bio je Karlo Matković sa prosjekom od 6.3 skoka po utakmici, dok je prvi po broju asistencija Abdulah Kamerić sa 4.3 asistencije po utakmici.

Od 12 igrača iz rostera za ovogodišnje EP, pravo nastupa na U18 selekciju naredne godine imaju tri igrača: Karlo Matković, Haris Dedajić i Amar Mehić.