U18: Poraz od Finske za odlazak u B diviziju

Juniorska košarkaška reprezentacija BiH poražena je danas od Finske rezultatom 79:55 i ispala je u B diviziju.

Katastrofalna igra na Eurobasketu u Latviji ponovljena je i danas, pa su izabranici Borisa Džidića razbijeni protiv Finske i opraštaju se od društva najboljih selekcija do 18 godina.

Osim uvodnih minuta meča u kojem se igrala izjednačena košarka, ostatak meča je protekao u potpunoj dominaciji Finaca.

Već nakon prve dionice stvorili su 10 poena prednosti (23:13), na odmor su otišli sa plus 12 (43:31), da bi posao u ovom meču završili tokom trećeg perioda.

U ovoj dionici bh. tim pravi gomilu amaterskih grešaka. Ubacili su svega šest poena, a sve su to naravno Finci iskoristili i nakon 30 minuta igre bilo je nedostižnih plus 27 razlike, 64:37.

Povratka naravno nije bilo. Finska je bez većih problema privela ovaj meč kraju i na kraju je upisala pobjedu koja joj omogućava borbu za opstanaka.

Oni će sutra igrati za 13. mjesto protiv Grčke i pobjednik ostaje u A diviziji, dok će pored poraženog iz tog meča u B diviziju preseliti Ukrajina i BiH koji će se boriti za 15. mjesto. Utakmica sa Ukrajinom je na rasporedu od 10:45 sati.

Ville Tahvanainen je predvodio Finsku danas sa 22 poena, Mikael Jantunen je dodao 15, dok su kod BiH Omerović i Bošnjak ubacili po devet koševa.

SportSport.ba/BHF PRESS