U-15: Pobjede na Sjedinjenim Američkim Državama u Velikoj Gorici

U-15 reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je u četvrtak u prijateljskom meču odigranom u Velikoj Gorici (Hrvatska) odgovarajuću selekciju Sjedinjenih Američkih Država sa 3:1.

Golove za bh. tim su postigli Irman Sejmenović, Dženit Hajdarević i Petar Šetka.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je nastupila u sastavu: Luka Damjanović, Mihajlo Jovašević, Benjamin Ćosić, Faruk Hodžić, Eldin Džafić, Ivan Grgić, Dženit Hajdarević, Tibor Puškar, Petar Šetka, Amar Musić, Irman Sejmenović.

U igru su ulazili još: Rijad Hajdarević, Danijel Šunjić, Aleksej Golijanin, Eldar Mehmedović, Muhamed Šahinović, Azur Mehmić, Salih Viteškić, Rijad Maslo, Eldar Mulaosmanović.

Nakon pobjede od 3:1, U-15 reprezentativci su u subotu u drugom prijateljskom meču u Velikoj Gorici bili bolji od Sjedinjenih Američkih Država.

Bh. pioniri su ovaj put pobijedili 2:1, a golove naš tim su postigli Irman Sejmenović u 2’ i Amar Musić u 49’.

 

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je nastupila u sastavu: Luka Damjanović, Mihajlo Jovašević, Benjamin Ćosić, Faruk Hodžić, Eldin Džafić, Ivan Grgić, Dženit Hajdarević, Tibor Puškar, Petar Šetka, Amar Musić, Irman Sejmenović.

U igru su ulazili još: Rijad Hajdarević, Danijel Šunjić, Aleksej Golijanin, Eldar Mehmedović, Azur Mehmić, Salih Viteškić, Rijad Maslo, Eldar Mulaosmanović.

Umjesto Zorana Erbeza koji je imao obaveze prema kadetskoj selekciji na Euru u Engleskoj, ekipu je u dvomeču sa SAD-om vodio pomoćni trener Amir Japaur koji je o ovim utakmicama rekao:

„Bile su to dobre provjere za nas. Amerika ima kvalitetnu i brzu ekipu, ali momci su igrali zaista dobro i zasluženo su pobijedili oba puta. Nismo protivniku dozvolili da napravi puno prilika. Iz jednog šuta su i postigli gol. Drago mi je da smo svim pozvanim igračima pružili šansu da se pokažu i oni su je iskoristili. Imali su dobar pristup i ispunili su sve zahtjeve koje smo stavili pred njih.“

N/FS BIH