U-17 (žene): Poraz od Austrije u drugoj kvalifikacionoj utakmici

U susretu drugog kola grupe 11 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koji je odigran danas u Skoplju ženska kadetska reprezentacija BiH poražena je od Austrije sa 4:1.

Nakon prvog poluvremena Austrija je imala tri gola prednosti, a u strijelce su se upisale Hobinger u 20’, Scharnbock u 27’ i Mak u 37’.

Drugo poluvrijeme su bolje otvorile izabranice Ilije Lucića. Andrea Gavrić je u 44’ smanjila prednost Austrije na 3:1. Konačnan rezultat postavila je svojim drugim golom Hobinger u 65’.

Austrija-Bosna i Hercegovina 4:1 (3:0)
Stadion: Boris Trajkovski, Skoplje (Makedonija).
Sudija: Silvia Domingos (Portugal).
Sudije asistenti: Ana Teixeira (Portugal), Elena Soklevska (Makedonija).
4. sudija: Irena Velevačkoska (Makedonija).

Golovi: 1:0 Hobinger (20’), 2:0 Scharnbock (27’), 3:0 Mak (37’), 3:1 Gavrić (44’), 4:1 Hobinger (65’).

Žuti kartoni: Crnoja (BiH).

Austrija: Milena Zink, Evelyn Kurz, Katharina Fellhofer, Lisa Kolb (71. Stefanie Schneeberger), Yvonne Weilharter, Linda Mittermair (41. Maria Plattner), Celina Degen, Claudia Wenger, Julia Mak, Jana Scharnbock, Marie Therese Hobinger (78. Carina Widauer). Selektor: Markus Hackel.

Bosna i Hercegovina: Iman Šljivo (75. Ajla Fačić), Frančeska Šimić, Aldina Hamzić, Edenina Husić, Ana Bakalar, Minela Gačanica (58. Nikolina Milović), Edina Habibović, Marija Damjanović, Vina Crnoja, Maja Hrelja (80. Ajla Zukić), Andrea Gavrić. Selektor: Ilija Lucić.

Drugi susret grupe između Sjeverne Irske i Makedonije završen je rezultatom 4:0.

Nakon dva kola Austrija je prva na tabeli sa 6 bodova, BiH i Sjeverna Irska imaju po 3, dok je Makedonija bez bodova.

U posljednjem kolu koje je na programu 5. oktobra u 15.00 sati sastaće se Makedonija – Bosna i Hercegovina i Sjeverna Irska – Austrija.

N/FS BIH