U-17: Remi u Skoplju sa Makedonijom

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je danas u Skoplju 0:0 sa Makedonijom, u prvom od dva zakazana prijateljska susreta.

Oba tima su stvorila nekoliko prilika, ali se mreže nisu tresle.

Zbog odsustva selektora Sakiba Malkočevića iz zdravstvenih razloga, ekipu u Makedoniji sa klupe predvodi šef struke naše U-15 selekcije Zoran Erbez.

Trener asistent Adin Mulaosmanović je nakon utakmice izjavio:

„Moram da kažem da nismo zadovoljni danas prikazanim. Ima tu nekoliko novih igrača i htjeli smo da vidimo da li mogu da nam pomognu, jer smo nakon prvog kruga kvalifikacija vidjeli da su nam potrebna pojačanja u svim linijama. Bilo je i danas dobrih momenata, ali u suštini ne možemo biti zadovoljni igrom, naročito u drugom poluvremenu. Međutim, prekosutra imamo još jednu provjeru nakon koje ćemo sve da sumiramo.“

Bh. tim je današnji meč odigrao u sastavu: Luka Kačavenda, Vedad Radonja, Miloš Daraboš, Hamza Gigović, Stefan Rankić, Dragan Matković, Emel Halilović, Armin Šarić, Ajdin Hasić, Nemanja Nikolić, Kristijan Stanić. U igru su ulazili: Brane Vištica, Zlatan Ramić, Edin Muratović, Edin Mujić, Ermin Kadrić.

Drugi susret je na programu 22. februara u 11:00 sati u Skoplju na terenu Trening centra Fudbalske Federacije Makedonije.

N/FS BIH