BiH bolja od Saudijske Arabije u Beogradu

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je selekciju Saudijske Arabije u Beogradu, bilo je 29:26.

Nakon prvih 30 minuta bilo je 17:13 za našu reprezentaciju nakon čega se Arabija vratila u igru i smanjila prednost Šumanovih izabranika koji su na kraju slavili rezulutatom 29:26.

Najefikasniji u našem sastavu bio je Alen Ovčina sa šest golova, dok su desni bekovi Marko Panić i Dejan Malinović dodali po pet pogodaka.

Dvorana: Mala Arena u Beogradu.
Sedmerci: BiH 2 (1), Saudijska Arabija 5 (5).
Isključenja: BiH 12 minuta, Saudijska Arabija 6.

BiH: B. Burić (tri odbrane), Tatar (šest odbrana), Ahmetašević, Nuić 2, Ovčina 6, Prce 1, Terzić 2, Vegar, Mandić 1, Tarabochia, Perić, Panić 5, Malinović 5, Vražalić 2, Predragović 1, Haseljić, Vranješ 2, Građan 2. Selektor: Bilal Šuman.

Selektor naše rukometne reprezentacije rekao je da je sve u svemu zadovoljan odrađenim u ovom duelu, rezultatom, ali da je i odbrana mogla biti malo bolja.

– Zadovoljan sam kako smo igrali u napadu, bilo je malo oscilacija, ali sve u svemu u odnosu na kvalitet protivnika mi smo bili jako dobri. Mislim na to da smo poprilično odradili većinu zacrtanih ciljeva. Dali smo 15 golova iz kontre i polukontre, tako da je rezultat sasvim dobar. Odbrana je mogla biti bolja, ali šta je tu je, idemo dalje. Najbitnije je da smo u Novu godinu ušli s pobjedom koja će biti važna za samopouzdanje, rekao je Bilal Šuman poslije utakmice sa Saudijskom Arabijom.

Naši rukometaši će i sutra igrati protiv istog protivnika i to od 17.30 sati. Povratak je planiran za nedjelju prije podne, a naš tim u glavni grad BiH se vraća u nedjelju u popodnevnim satima.

U utorak je planiran put za Švicarsku, a dan kasnije je na rasporedu meč sa domaćom selekcijom dok je revanš 13. januara u Tuzli.

Sport1.ba