EHF: Danijel Šarić ne može nastupati za BiH

ImageSkandaloznu odluku danas je donijela Evropska rukometna federacija èiji èlanovi smatraju da golman Barcelone, Danijel Šariæ u narednim kvalifikacijama ne mo¾e nastupati za Bosnu i Hercegovinu.

Prema posljednjim informacijama smatra se da je rukometni savez Rumunije dosta uticao na ovakvu odluku i da su vršili veliki pritisak na EHF jer su upravo Rumuni sa nama u grupi na kvalifikacionom turniru u Finskoj.

Danijel Šariæ, inaèe roðeni Dobojlija je prije nešto više od 3 godine nastupao za reprezentaciju SiCG i nije bilo prepreka da u buduænosti nastupa za BiH, no oèigledno da je razlog Šariæevog neigranja za BiH poznat samo vrhovnoj rukometnoj kuæi Evrope.

Ni sam Šariæ nije krio nezadovoljstvo zbog donošenja ove odluke koja æe u mnogome oslabiti našu reprezentaciju.

Razoèaran sam zbog ovakve odluke! Ne znam što reæi, jednostavno ne mogu da vjerujem da ja Bosanac koji je roðen u Doboju ne mogu igrati za svoju zemlju, da ja koji veæ godina po Evropi putujem sa bh pasošem ne mogu igrati za Bosnu i Hercegovinu. Neæemo odustati, borit æemo se i dalje, nadam se da æe se za par mjeseci to riješiti i da æu ubrzo ipak zaigrati za Bosnu i Hercegovinu – rekao je Šariæ na današnjoj press konferenciji.

Rukometna reprezentacija naše zemlje sutra putuje u Crnu Goru, gdje æe 9. i 10. januara u Budvi i Baru odigrati prijateljske kontrolne utakmice s domaæom selekcijom, koja se takoðer priprema za nastupe u kvalifikacijama.

Umjesto Šariæa koji je trebao biti prvi golman našeg tima, Grahovcu i Šabanoviæu pridru¾it æe se Ratko Vujoviæ.

sportin.ba