17 godina prijateljstva!

Dosta stvari se dogodi u životu jednog čovjeka, mnoge prođu nezapažene, neke ga  usreće a neke rastuže.

Obično, postoji samo jedna stvar koja te u isto vrijeme uspije i razveseliti i rastužiti, koja te digne na nebo pa te spusti na zemlju iz jednostavnog razloga da bi te opet vratila ka nebu.

Sama ideja je nastala prije nekih sedamnaest godina, onako spontano, bez ikakve obaveze i bez ikakvih apetita za slavom, samo jedna zdrava, iskrena i časna ideja.

Smatram da se ljudi nikada ne trebaju vezati za osobe-likove nego za ideju, ali u ovom slučaju bi bilo neskromno ne spomenuti Ismeta Tursića – Ventolu i Nedima Krvavca  -N- a, jedne od sedmorice mladih koji su posijali sjeme, čiji je danas plod –  BHFanaticos!

17 godina je tako krako vrijeme i brzo prođe: 17 godina ostavi traga na čovjeka jer za tako malo vremena možeš upoznati toliko dobrih ljudi, i proživjeti toliko sretnih momenata što je neshvatljivo, neobjašnjivo!

Prije 17 godina mnogi su bili momci i djevojke, bez nekog definisanog cilja ali danas nakon 17 godina, zahvaljujući izmedju ostalog i BHF-u, ti ciljevi su definisani!

Upoznaš ljude s kojima dijeliš sreću i tugu, ljude koji su i nakon 17 godina oni isti, dragi, pošteni i iskreni kao i sama ideja koja je nastala.

Dok pišem ove redove polahko prepoznajem da je BHFanaticos moj život i da je  nakon 17 godina djelovanja, plamen ostao isti, ljubav je postala veća a želja za napredovanjem i jačanjem je sve jača i jača.

BHFanaticos je počeo kao ideja, prerastao u navijačku grupu a danas je puno više od toga, BHFanaticos je pokret koji djeluje i na tribini i mimo nje.

I da, umalo da zaboravim, ono što te razveseli a u isto vrijeme te rastuži, ono što te digne na nebo pa te spusti na zemlju iz jednostavnog razloga da bi te opet diglo ka nebu, to je jednom riječju BHFanaticos!

Sretno braćo i sestre i hvala Vam!