Saopstenje BHFanaticos-a

 Image

BHF je “Rat savezu” objavio davno, dosta “znoja i krvi” nas je kostao, velike napore su ulozili svi clanovi BHF-a da pokazu NACIJI i svijetu kakve lopove imamo u NSBiH!! Igrom slucaja je rat poceo poslije Belgije u Briselu, a par godina kasnije u Genku, poslije nereda, bakljada, demonstracija, “Bole i Kodre” i sta svega ne, smo stigli do trenutka kad slijedeca bakljada/nered moze repku izbacit iz daljnjeg takmicenja!!! Sad kad je BHF pred odlukom koja moze znaciti: biti ili ne biti, poslije Litvanije, San Marina, Norveske, Malte, Belgije, Zenice, Sarajeva… sad stojimo pred mogucnoscu konacnog obracuna sa lopovima iz Saveza!!

Sta smo postigli do sad:
– kazne savezu
– odlazak Pasalica
– demonstracije svih navijackih grupa iz BiH
– tekma Bola i Kodro
– skretanje paznje javnosti na lopovluk koji se provodi u savezu

Medjutim svaki put kada smo stajali pred vratima pobjede, lopovi iz saveza uz pomoc lobija iz cijele nam domovine, uz dalje “marifetluke” spasavaju svoje glave, jer okrecu paznju javnosti sa sebe na dnevne dogadjaje!! Uvijek pokusavaju i uspiju nas Bosanskohercegovacki narod vratiti na tribine, jer dnevni dogadjaji postaju vazniji od cijelokupne stvarnosti lopovskih radnji kojima se bave!! I sad kad repka stoji pred diskvalifikacijama zbog njihovog lopovluka, jer su potpisali 2 zastupnicka ugovora (a vec godinama prijateljske igramo sa zemljama s kojim niko bas i nece da igra )!! Opet pokazuju da umjesto trazenja rijesenja problema, umjesto da traze adekvatne protivnike za prijateljske tekeme oni idu na Bahame!! Opet pokazuju da im je absolutno svjedeno dal ova repka igrala na Svjetskom prvenstvu ili na “sljaci” u Gornjoj Austriji protiv amaterske ekipe ( 5 liga, evropske fudbalske “velesile ), njima je svejedno dali ce navijaci moci pratiti svoju repku, jer protiv Azerbejdzana i Omana nije vazno uigrat taktiku, vazno je skupit para za let na Bahame!! Sve je njima svejedno bilo i svejedno im je sad, jer njihove pozicije i fotelje su stabilne!! Oni ce krasti i bez Svjetskog prvenstva!!

A nasa bosanskohercegovacka “raja” je opet ocarana Dzekom, Mismiovicem, Vedom i Salihom!! Ciro je doveden da spasi lopove iz Saveza i trenutno je uz uspjehe ove repke opet skrenuta paznja sa lopovluka na teren, a na terenu ima uspjeha!! Dal ce biti na kraju BiH na SP-u nije ni vazno, raja voli ovu repku!!

A mi kao BHF trenutno ne mozemo stati pred svoj narod , ne mozemo unistiti ono sto svaki nas zemljak zeli, ne mozemo stati pred osnovni cilj zbog kojeg BHF i postoji: podrska repkama BiH da odu na neko prvenstvo!! Baciti baklje je lako, pokazali smo x puta do sad da nikava kontrola nas ne moze sprijeciti!! BHF ima mogucnosti da napravi DAR mar kad hoce i gdje hoce ali ovaj put je nesto drugo u pitanju!! U pitanju su srca nasih zemljaka koja jednoglasno kucaju za ovu repku, zelje dijece sirom nase domovine i svijeta da Dzeko pronosa zastavu BiH po Africi, ovaj put je ulog mnogo veci!! Ovaj put se ne radi o lopovima iz saveza (njih ne zaboravljamo niti cemo) ovaj put se radi o NASOJ naciji, drzavi i samim nama!! Jer mi smo dio BiH nacije, drzave!! Mi smo dio Bosne i Hercegovine!!

Zato u ovoj teskoj situaciji jedina razumna odluka je da BHF na slijedecim tekama ovih kvalifikacija daje punu podrsku igracima i repki, do kraja bez obzira na rezultate i ishod kvalifikacija, ali uz jasnu poruku: SAVEZ NAPOLJE!!!
Preko ledja igraca i naseg naroda necemo ih pokusavat istjerat ali moraju znati, dok igdje na svijetu pise BHF, dok igdje na svijetu kuca srce BHFanaticosa oni nece biti pozeljni niti sretni!!

Nije ova repka zasluzila da im unistimo buducnost (igraci koji igraju su vecinom momci na koje BHF godinama skrece paznju), nije Bosna i Hercegovina zasluzila da zbog sake jada iz saveza, nema makar malu nadu otici na SP!! Jer gamadi i jadu iz saveza je svakako svejedno dal otisli ili ne, oni ni do sad nisu bili na prvenstvima pa zive ipak dobro i drze se svojih fotelja!!
BHF ide do kraja ovih kvalifikacija na tribine da navija za svoju zemlju!! A rat savezu se nestavlja drugim metodama koje nece naskoditi ovim momcima sto se ponose biti Bosanci i Hercegovci!!

BHF u srcu, BiH do groba

Vodja BHFanaticos-a

sefa-bn