U-19 reprezentacija saznala protivnike u predstojećim kvalifikacionim ciklusima

Nakon kadeta, današnjim žrijebom u Nyonu određeni su protivnici i bh. juniorima.

Juniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine saznali su imena protivnika u elitnom krugu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za sezonu 2017/18.

Današnjim žrijebom u sjedištu UEFA u Nyonu U-19 reprezentacija BiH je smještena u grupu 7 sa Danskom, Austrijom i Turskom.

Turnir kvalifikacione grupe je na progamu od 21. do 27. marta 2018. godine u Danskoj. Evropsko prvenstvo za juniore će biti održano od 16. do 29. jula 2018. u Finskoj.

U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2018/19 naša selekcija smještena je u grupu 10 sa Holandijom, Republikom Irskom i Farskim Ostrvima.

Utakmice ove kvalifikacione grupe će biti odigrane 10., 13. i 16. oktobra 2018. u Republici Irskoj. Evropski šampionat će biti održan u Jermeniji u julu 2019. godine.

Selektor Toni Karačić o grupi u elitnom krugu kvalifikacija kaže:

„U ovoj fazi natjecanja nema slabih protivnika, pa nismo očekivali ni lakšu ni težu grupu. Moramo što kvalitetnije da se spremimo i idemo utakmicu po utakmicu. Nadamo se najboljem, ali sigurno je da su sve ekipe veoma dobre i da nas očekuju teški mečevi.“

Karačić je prokomentarisao i grupu u kvalifikacijama za EP 2018/19.:

„Nizozemska i Irska sigurno imaju kvalitet i ostvaruju dobre rezultate u omladinskom fudbalu. Ni Farske Otoke ne treba potcijeniti. U svakom slučaju najvažnije je kako ćemo se pripremiti za kvalifikacije. Grupa je teška, ali može se ostvariti plasman u elitni krug. Moramo ozbiljno pristupiti poslu i samo tako možemo ostvariti dobre rezultate.“

N/FS BIH