Mehmed Baždarević objavio spisak igrača za kvalifikacionu utakmicu sa Grčkom

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u četvrtom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine igrat će u Atini protiv reprezentacije Grčke.

Selektor Mehmed Baždarević danas je objavio spisak fudbalera na koje će računati u ovom susretu.

Golmani: Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Kenan Pirić.

Odbrana: Ognjen Vranješ,  Ermin Bičakčić, Emir Spahić, Edin Cocalić, Ervin Zukanović, Toni Šunjić, Sead Kolašinac.

Vezni red: Edin Višća, Danijel Milićević, Senad Lulić, Izet Hajrović, Miralem Pjanić, Haris Medunjanin, Gojko Cimirot, Mato Jajalo, Tino Sven Sušić, Rade Krunić.

Napad: Edin Džeko, Vedad Ibišević i Milan Đurić.

Na dodatnom spisku nalaze se: Samir Memišević, Dario Dumić, Haris Duljević, Miroslav Stevanović i Tomislav Tomić.

Mehmed Baždarević, selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, obratio se novinarima na današnjoj konferenciji za medije nakon što je saopštio spisak igrača za utakmicu protiv Grčke.

“Eksperimenata nikada nije bilo niti će biti. Protiv Belgije nismo odradili onaj profesionalni dio, dio posla koji moramo uraditi. Trebamo istrčati na evropskom nivou. Onako kako mi to možemo. Trebat će nam hrabrosti i drskosti sportske. Mislim da imamo sve kvalitete da ostvarimo povoljan rezultat”, rekao je Baždarević.

“Nadam se da ćemo dobro igrati. Da li ćemo igrati s dva napadača ne znam. Još nismo odredili ni sastav. To ćemo uraditi pred samu utakmicu. Moji saradnici i ja mislimo da Memišević treba biti na rezervnom spisku. Mi ga pratimo i nadam se da će on u skoroj budućnosti biti naš standardni reprezentativac. Za ovu utakmicu smo izabrali igrače s iskustvom”, istakao je Baždarević.

“Mislim da ova ekipa mora znati da igra na neriješen rezultat. I kada smo gubili uspijevali smo da se vratimo. Moramo znati kada je kriza na terenu sačuvati mirnoću. U Belgiji smo željeli nešto što je bilo dobro 24 minute. Nismo uspjeli do kraja. Nadam se da ćemo imati dovoljno snage da igramo dobro. Ne na neriješeno, nego na pobjedu, ali ako ne budemo imali dovoljno snage zadovoljni ćemo biti i da se vratimo s jednim bodom”, rekao je Baždarević.

“Oni imaju niz solucija da kvalitetno zamjene Manolasa. Međutim mi gledamo samo sebe. Ne treba da gledamo ko im nedostaje. Sigurno da imaju kvalitetna rješenja. Grčka je repreznetacija koja ne voli protivnika koji ima posjed lopte, protivnika koji igra čvrsto i kompaktno. Primijetili smo u njihovom zadnjem redu mogućnosti da im napravimo probleme. Nastojat ćemo da iskoristimo sve njihove mane, ali najvažnije je kako ćemo mi igrati. Vidjeli smo da ima mogućnosti, a na nama je da pripremimo i iskoristimo”, istakao je Baždarević.

 RadioSarajevo.ba