Ženska košarkaška reprezentacija sutra dočekuje Slovačku, svi u našem taboru vjeruju u pobjedu

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine će sutra ugostiti Slovačku u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019. godine.

Selektor Goran Lojo vjeruje da njegova ekipa može zabilježiti pobjedu na otvaranju kvalifikacija.

“Očekuju nas utakmice sutra protiv Slovačke u Sarajevu i u srijedu protiv Crne Gore u Podgorici. Pripremamo se od 5. novembra. Sve su igračice spremne osim Lynette Kizer na koju ne možemo računati. Spremni smo za susret sa Slovačkom koja je promijenila ekipu u odnosu na Evropsko prvenstvo na kojem je zauzela osmo mjesto. Oni su nam djelimična nepoznanica, ali veoma je bitno da pobjedom otvorimo kvalifikacije. Očekujem punu dvoranu”, izjavio je Lojo.

Kapiten naše reprezentacije Milica Deura je istakla kako su se naše reprezentativke vrijedno spremale tokom proteklih dana.

“Veoma sam zadovoljna radom na trenizima. Slovačka je promijenila sastav, ali mi se trebamo fokusirati na našu igru. Nadam se da će nas publika podržati i da se svi zajedno radujemo”, rekla je Deura.

Najbolja igračica naše reprezentacije Marica Gajić je optimistična pred start kvalifikacija.

“Spremne smo, obećavamo da ćemo ostaviti srce na terenu i nadamo se da će to biti dovoljno za pobjedu. Ženska košarka u BiH to zaslužuje i vjerujem da imamo kvalitet da se plasiramo na Evropsko prvenstvo nakon 20 godina”, dodala je optimistična Gajić.

Bosna i Hercegovina se nalazi u grupi A kvalifikacija za Evropsko prvenstvo zajedno sa selekcijama Crne Gore, Slovačke i Islanda.

Susret BiH – Slovačka igra se u subotu u 18 sati u Skenderiji, a ulaz je slobodan.

Klix