Ragbisti na gostovanju u Izraelu

Seniorska ragbi reprezentacija Bosne i Hercegovine, u okviru drugog kola kvalifikacija Evropskog prvenstva ‘konferencija Jug 1’, u subotu će, 11.novembra, igrati sa selekcijom Izraela u Tel Avivu.

Na spisku selektora Ermina Mušinovića i Kenana Uzunovića nalaze se ukupno 22 igrača, među kojima su i dva igrača koja nisu igrala u prvom kolu protiv Malte.

Za razliku od prošle utakmice u reprezentaciju se vraća iskusni Zeid Stanković, koji igra u Francuskoj, a prvi put u ekipi je Damir Jakirlić, koji živi u Njemačkoj.

Protiv Izraela za reprezentaciju Bosne i Hercegovine nastupiti će: Edib Alić, Mirsad Fetić, Zeid Stanković, Ammar Suljić, Ervin Selimović, Anel Džamastagić, Denis Galic, Nusret Pašanbegović, Haris Oruč, Armin Zadić, Dylan Kadić, Sabahudin Subašić, Mahir Bišić, Dženan Durgut, Adnan Hamzić, Haris Begić, Almas Dedić, Mehmed Fetić, Armin Kavazović, Nedim Prelić, Fadil Spahić i Damir Jakirlić.

Nakon prvog kola reprezentacija Bosne i Hercegovine je kao domaćin poražena od Malte rezultatom 20:52, dok je Izrael kao gost u Splitu poražen od Hrvatske rezultatom 32:17.

Bh. ragbisti u Izrael putuju s velikim ambicijama i priželjkuju povoljan rezultat, ali treba reći da su reprezentativci Izraela i pored poraza u prvom kolu kvalifikacija od Hrvatske prikazali odličnu igru posebno u završnici susreta, tako da se u Tel Avivu može očekivati dobra i kvalitetna utakmica od igrača obje ekipe.

Utakmica se igra na stadion u Wingate Sport Centra s početkom u 14 sati, glavni sudac je Belgijanac Jean Catteau, a delegat utakmice također Belgijanac Alan Wells.

FENA