Poraz od Malte u prvoj utakmici Europskog prvenstva – Konferencija 1 Jug

Ragbi reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu je na stadionu Kamberovića polje u Zenici odmjerila snage s reprezentacijom Malte u okviru Evropskog prvenstva, Konferencije 1 Jug.

U veoma zanimljivom ragbi susretu bolji su bili gosti, koji su slavili s rezultatom 20:52.

Reprezentacija BiH u ciklusu 2016/2017 Evropskog prvenstva, Konferencija 2 Jug, osvojila je prvo mjesto i plasirala se u višu jakosnu skupinu, odnosno Konferenciju 1 Jug, gdje je očekuju mnogo jače i kvalitetnije reprezentacije.

Prvi susret naša reprezentacija odigrala je u subotu protiv selekcije Malte koja je u prvom poluvremenu imala vodstvo pri rezultatu 8:40, a svoju dobru igru nastavila je i u drugom dijelu utakmice.

U drugom poluvremenu naša reprezentacija je pokušala prodorima sa strane doći do bodova, ali bezuspješno. Tek 12 postignutih poena u drugom poluvremenu nije bilo dovoljno, a svaku namjeru za smanjenjem prednosti, gosti su zaustavljali te su na kraju stekli vodstvo od 32 poena (20:52).

Naredni susret naša reprezentacija će odigrati u gostima 11. novembra protiv selekcije Izraela.

Nakon gostovanja u Izraelu, 17. marta naredne godine ugostiti ćemo Andoru. Posljednju utakmicu će igrati kao gost protiv Hrvatske 28. aprila naredne godine.

Klix/BHF PRESS