B reprezentacija završila nastup na turniru u Kini

Muška košarkaška B reprezentacija od 10. do 17. jula nastupila je na turniru u Kini.

Nakon što su u prvoj utakmici savladali reprezentaciju SAD-a sa 84:73, naši reprezentativci doživjeli su dva poraza.

U drugoj utakmici B reprezentacija poražena je od selekcije Kine rezultatom 79:72, dok je u trećoj utkamici bolja od naših reprezentativaca bila selecija Litvanije rezultatom 60:57.

Selektor naše B reprezentacije Mensur Bajramović zadovoljan je igrom naših reprezentativaca, naročito igrom protiv jake reprezentacije Litvanije.

Drugi dio turnira (14.07. – 16.07.2108.) naša B reprezentacija odigrala je u Hangzhou.

Nakon što su u prvoj utakmici naši reprezentativci ostvarili pobjedu nad reprezentacijom SAD-a rezultatom 84:73, selekcija SAD-a u drugom dijelu turnira koji revanširala se našim reprezentativcima i ostvarila pobjedu rezultatom 87:76.

Muška B reprezentacija odigrala je u nedjelju (15.07.) drugu utakmicu na turniru u Hangzhou. Naši reprezentativci savladali su selekciju Kine rezultatom 93:92.

Najefikasniji u redovima našeg tima bio je Ibrahim Durmo sa 24 postignuta poena, a dvocifreni su bili još Darko Talić sa 16 poena, te Fahrudin Manjgafić i Ivan Karačić sa po 12 postignutih poena.

U trećem meču na turniru u Hangzhou bolji od naših reprezentativaca bili su reprezentativci Litvanije, koji su na kraju slavili rezultatom 83:72.

Najefikasniji u redovima našeg tima bili su Ibrahim Durmo i Darko Talić sa po 17 postignutih poena.

KS BIH/BHF PRESS