U18 reprezentacija počela pripreme za Europsko prvenstvo

Muška juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine juče se okupila u Svetom Martinu na Muri, gdje će se pripremati za Europsko prvenstvo, koje ih od 16. do 22. ovog mjeseca očekuje u turskom Samsunu.

Na prvom treningu koji je održan sinoć, Stručni štab na čelu sa selektorom Josipom Pandžom imao je na raspolaganju 16 igrača i to su:

Amar Gegić, Darko Talić, Boško Bojović, Nemanja Nikolić, Mateo Zovko, Jure Soldo, Ahmed Bjelak, Sandro Antunović, Nikola Marić, Dino Kobić, Ibrahim Mulaomerović, Faris Preljević, Njegoš Sikiraš, Emir Čerkezović, Sani Čampara i Rijad Avdić.

Ekipi će se danas nakon utakmice hrvatskog prvenstva između Cedevite i Zaboka priključiti i Džanan Musa, čime će biti kompletiran spisak igrača koji su se odazvali pozivu selektora.

Bh. juniori u Svetom Martinu na Muri boraviće do 11. decembra, gdje će raditi u odličnim uslovima. Atmosfera u našem taboru je pozitivna, svi igrači su zdravi, maksimalno motivisani i imaju samo jednu želju – da se uz dobar rad, u potpunom miru, što bolje pripreme za Europsko prvenstvo.

Do početka Europskog prvenstva, naša U18 reprezentacija odigraće tri prijateljska susreta i to u petak protiv selekcije Hrvatske, dan kasnije protiv reprezentacije Slovenije, dok će posljednju provjeru izabranici Josipa Pandže imati 13. ovog mjeseca u Turskoj protiv selekcije domaćina.

KS BIH