I srebro sija…

Bosna i Hercegovina! Svako od nas na neki svoj način izražava patriotizam i ljubav prema Bosni i Hercegovini.

Neko će reći da smo uradili veoma malo ili čak nikako ako se uporedimo sa onim što su uradili naši predstavnici na Paraolimpijadi!

U ovom trenutku, kada nacija slavi osvojeno srebro naših zlatnih momaka, treba se osvrnuti na uslove u kojima oni rade i postižu iznvanredne rezultate. Uzmemo li poređenja radi, uslove za rad, medijsku podršku i svu podršku koju pruža javnost npr. košarkašima ili fudbalerima sa onima koju dobijaju reprezentativci u sjedećoj odbojci, doći ćemo samo do jednog velikog razočarenja.

To je još jedan dokaz kako smo država paradoksa – najbolji rezultati ostvareni sa najmanje ulaganja!

Ovaj rezultat, koliko god mi željeli pripisati da je naš, on je prvenstveno NJIHOV ali ti momci su veoma skromni, te su nam dozvolili da sa njima djelimo taj uspjeh. Iskreno se nadamo, mada obično kod nas sve ostane u nadi, da će konačno ova država, naći za shodno da postupi prema njima barem u pola kao što su to učinili prema košarkašima mlade selekcije BIH.

Ovi ljudi su zaslužili mnogo veću pažnju, puno bolju podršku od svih nas, počevši od navijača, pa sve do institucija ove naše države.
Hvala Vam i zapamtite:

I SREBRO SIJA JAKO KAO ZLATO AKO SE KUJE SRCEM

BHFANATICOS