4. sedmica

Ponedjeljak 21.1.2008. godine

ImageOvih dana "plaæenici" (zna se èiji, jel tako?) putem medija pokušavaju u startu da destabilizuju i oblate tandem  Kodro-Boliæ. Zašto svaki jebeni novinar misli da eto, baš on, ima ”kljuè rješenja“, ”magiènih 11“? Zašto svaki od njih misli da je baš taj njegov komšija trenutno najveæi neotkriveni dragulj, novi Ibrahimoviæ, zvijezda u usponu…

A gdje je Rokiæ? A Klokiæ? A tek Zokiæ? A Lokiæ? Šta je sa mladim i talentovanim Govnareviæem? Zašto se ne poziva standarni prvotimac malonogometnog vašerskog kluba iz zaseoka Cicvare pokraj Šupkoviæa? Gdje je onaj, onaj, ma ne znam mu ime od mog košije Sakiba mali,ha, gdje je on? Mali igra strahota, na svim školskim turnirima bio ”baba“ u razredu.

Pa Kodro i Bola se nisu još kako treba ni privikli na nove funkcije a paljba iz medija se veæ usmjerila prema njima. Izjave tipa ”krpljenje tima“, ”igraæe ko dodje“ i slièno mogu uraditi samo jednu stvar: nabrijati narod kontra Kodre i Bole. A u sluèaju nekog poraza u Japanu (što nam je objektivno realnost) jadni narod, ne znajuæi kuda, ”raspaliæe“ opet po ovoj dvojici. Jeb’ga jel' to naša paranoja ili šta, ali sve nam se èini da Pašaliæ još uvijek povlaèi neke konce. Još uvijek se nešto i njega pita?

Ipak, nekako se nadamo da æe se tog 30.1.2008.godine, barem jednom u istoriji bh.fudbala, zvijezde na nebu nekako poklopiti i da æemo i sa, novinarskim ¾argonom reèeno, ”iskrpljenim“ timom, izvuæi neki èudesni remi ili se barem ne izblamirati u zemlji izlazeæeg sunca. Ne, ne sikiramo se mi zbog toga kako æe to utjecati na ”mladiæe“ iz naše samozvane premier lige, ne brinemo se ni za srca hiljada ljudi koji æe unatoè svemu taj dan navijati za svoju zemlju. Ne bismo samo voljeli da Kodro i Bola na startu dobiju po ušima pa da im neki zlobnici to kasnije natovare. Oni zaslu¾uju bolje. Puno bolje. Baš kao i mi svi. E upravo radi toga mi vam svima ka¾emo:

BHF æe Boli i Kodri èuvati leða od svih hijena, a koje se tièu ove "nametnute" tekme. Èekamo njihov pravi debi nakon toga. Do tada: OSTAVITE IH NA MIRU!!

 

Utorak 22.1.2008. godine

ImageU toku je Afrièki Kup. Kakve to veze ima sa nama u BiH? Ima, ima, itekako. Poznato je da fudbaleri/nogometaši iz Afrièkih dr¾ava predstavljaju okosnicu vodeæih Evropskih klubova. Da ne napominjemo koliko su samo plaæeni (milionski iznosi svakako). Ipak, svima njima je zakletva igranje u dresu svoje zemlje, pa æe tako mjesec dana (toliko traje Afrièki Kup) vodeæi klubovi biti uskraæeni za usluge igraèa koje debelo plaèaju. Zbog èega ovo pominjemo? Zato što nemamo ni o èemu pametnijem da prièamo? Jok vala. Dokle god je Ušanoviæa, Pašaliæa, Dominkoviæa, Tuliæa, Ligate, Pecikoze i ostalih "bisera", mi imamo o èemu pisati i kritikovati. Ovaj puta samo ¾elimo da skrenemo pa¾nju svima nama u BiH da je predstavljanje svoje zemlje svetinja i da to mnogo više vrijedi i traje nego novac.

Evo danas se opet novine pune èlanaka o problemima Kodro-Boliæ vezanih za "krpljenje" naše "A" selekcije i nastup u Japanu. Jedan naslov zaslu¾uje posebnu pa¾nju:

"Kodri suflirali Muzuroviæ, Sredojeviæ, Tufek… "

Kako æe ba Muzuroviæ suflirati nekome kad on nije mogao ni sam sebi sastaviti reprezentaciju kako treba. Doduše, on je imao "podršku" u liku i djelu Ahmeta Pašaliæa. Ma mo¾emo se evo kladiti da je Ahmet u ovoj opštoj zavrzlami oko sastavljanja (krpljenja) selekcije, preko svojih "satelita" ugurao nekoliko "talentovanih" mladiæa. Sada se tamo negdje smije i zadovoljno trlja ruke. Al' se ipak malo sjebo. Raèunao je da neæe biti smjenjen pa je zato organizovao tekmu sa Japanom izvan FIFA termina pa osim 150.000€ od Japanskog saveza – on bi sastavio kompletnu ekipu (k’o i uvijek), pa svaki igraè puta 10000 KM. Ihaaaa, kada samo skonta koliko je trebao zaraditi prestaæe trljati ruke i uhvatiti æe se za prsa radi oštrog bola…

 

Srijeda 22.1.2008. godine

ImageSunce zalazi RS se ne snalazi…

Novakoviæ: "Zbog sporta koji je prenesen u nadle¾nost BiH – prestanak nastupa reprezentacija Republike Srpske" Predsjednik Kluba poslanika SDS-a u Predstavnièkom domu parlamenta BiH Momèilo Novakoviæ upozorio je danas da je Zakonom o sportu BiH prenesen najveæi dio nadle¾nosti iz ove oblasti na nivo BiH, kao i da poslije ovog nijedna reprezentacija Republike Srpske, ni u jednom sportu, neæe moæi nastupati na meðunarodnim takmièenjima pod zastavom RS.

Jao, jao, jao…To je jedna velika katastrofa. Najprije su ukinuli vojsku RSa i prebacili je na dr¾avni nivo (kao što ima u svakoj normalnoj zemlji),  a evo sada su ukinute i sportske reprezentacije u RS, pa æe svi sportisti (što je opet obièaj u svakoj zemlji u svijetu) nastupati za svoju dr¾avu. Zamislite samo Dodika u dresu BH reprezentacije, kako sa suzama u oèima i ponosno dr¾i ruku na lijevoj strani grudnog koša uz intoniranje  bh. himne koja još uvijek nema svoj tekst. Ehhhh…

"Da te voli Dodik zna,

draga moja BiH "

 

Èetvrtak 23.1.2008. godine

 
ImageEvo danas NAŠ predsjednik, a zvanièno predsjedavajuæi Predsjedništa BiH, ®eljko Komšiæ, otvorio svoj blogg.

"Bilo je dosta teško
doæi do druga Tita,
a Vi nam dostupni
putem Interneta."

Odmah se javilo na stotine (dok ovo èitate i na hiljade) posjetilaca sa svojim pitanjima i komentarima. Veæinom sve pozitiva i pohvale. Pitanja su  bila vezana i za mladog Pjaniæa i dobijanje pasoša. Nismo se mogli naèuditi kada se NAŠ predsjednik javio i u svom blogu porucio:

Kada je rijeè o talentovanom mladom nogometašu Miralemu Pjaniæu, odmah na poèetku da ka¾em da sam upoznat sa njegovim sluèajem. Taj predmet sam dobio od BHF-a, a 19. 12. 2007. predmet sam uputio Ministarstvu za civilne poslove BiH, odnosno ministru Sredoju Noviæu sa zahtjevom da se što hitnije pristupi njegovom rješavanju. To ministarstvo je zadu¾eno za dodjele i oduzimanja bh dr¾avljanstava.

Pored toga, prošle sedmice sam takoðer razgovarao sa ministrom vanjskih poslova Svenom Alkalajem i zamolio ga da aktuelizira i na narednoj sjednici Vijeæa ministara pokrene to pitanje, tako da je sada sve do Vijeæa ministara, ali ja æu i dalje nastojati da što prije doðe do rješenja tog pitanja.

Mogu sada mnogi srati i polemisati da je ®eljko otvorio blog radi liène promocije, kurèenja , vako-nako. Ako su tolike face zašto "oni" nisu tako nešto napravili? Nisu jer su nepismeni i sa sobom vodaju i plaæaju o trošku dr¾ave kojekakve prevodioce, savjetnike za korištenje kompjutera, struènjake za pravopis (ne znaju ni maternji jezik bez obzira kako ga zvali).

SVAKA  ÈAST  PREDSJEDNIÈE…BHF je uz tebe!!!

 
P.S. Mo¾ete vidjeti da li postoji i koliko je sadr¾ajan blog Dodika: http://dodikmilorad.blogger.ba/

Ma neka se on drzi mikrofona i "d¾igare" ispod šatora.  Nek' svak zna svoje mjesto. Jel’ tako?

 

Petak 24.1.2008. godine

ImageUkolonjena slika Ahmeta sa web stranice www.nfsbih.ba, al' ne lezi vra¾e. Kad otvoriš link KONTAKT http://www.nfsbih.ba/kontakt.asp pojavi ti se u vrhu portparol, "fotogenièna" Slavica Pecikoza,  sa dubokoumnim šarmom i špicastim osmijehom (k’o da ju je Ahmet slik’o na nekim od putešestvija reprezentacije tokom dobrih starih vremena kad je išla cijela bulumenta ”predstavnika saveza“ i nešto malo igraèa -taman toliko da se ”odradi“ utakmica). Odmah ispod njene slike u tabli još uvijek postoji broj "Direktor reprezentacija 276-662". Ne kontamo vala nikako da neka funkcija koja je ukinuta ima svoj broj telefona. Niðe veze – što bi rekli Huso i Haso!!!

 

Subota 25.1.2008. godine

ImageDanas udarna vijest da æe na narednoj sjednici Vijeæe Ministara (Èetvrtak, 30.1.2008)  odobriti dr¾avljanstvo mladom Pjaniæu i još nekim sportistima koji bi napokon mogli da brane boje BiH. Iako još uvijek imamo skepticizma po ovom pitanju jasno nam je da je nakon BHF pisma predsjedavajuæem Predsjedništa BiH, ®eljku Komšiæu, došlo do konkretnih dešavanja u cilju rješavanja ovog problema. Javno se zahvaljujemo Komšiæu na svemu što je uèinio po ovom pitanju i svima koji su uticali na pozitivan ishod ovog sluèaja. Ipak, treba saèekati narednu sjednicu VM pa tek onda  se radovati.

Što se tièe aktuelne odluke o izboru selektora mlade bh. reprezentacije dosta se piše da bi to mogao biti ”struèni komentator“ Branimir Tuliæ. Ali ne zato što je on sposoban. Jok vala. Nego zato što se isti na sva usta hvali da ima podršku Milorada Dodika. Stara izreka ka¾e: ”Ono èim se budala hvali pametan se stidi“

Ako dodamo svemu ovome vjernost i ljubav koju Tuliæ ima prema ex direktoru Pašaliæu onda ne treba biti puno pametan i skontati odakle vjetar puše“. Ako Ahmet ne mo¾e više mešetariti oko A reprezentacije, onda æe izborom Tuliæa imati dosta prostora da doka¾e svoje ”umijeæe“ sa mladim reprezentativcima. Sexu niðe kraja nema…

 

Nedjelja 26.1.2008. godine

ImageDanas smo dobili ime rukometne reprezentacije koja æe se sa nama boriti za plasman za nastup na SP u Hrvatskoj 2009. godine. Radi se o Maðarskoj. Prvi susret se igra u Maðarskoj pa smo mi u BHF-u provjerili svoje tanke zalihe ”vajt krema“ i odluèili da je juni idealan mjesec da ih namirimo.

BHF æe biti uz naše rukometaše i zajednièkim snagama æemo se plasirati na SP. Samo hrabro, samo naprijed!!!

 

ostali èlanci