Kvalifikacije za U-21 EURO 2017: Minimalan poraz od Norveške na Grbavici

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas na stadionu „Grbavica“ u Sarajevu od Norveške sa 0:1 u susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Prvu priliku naš tim je imao u 8’. Deni Milošević je ušao u kazneni prostor protivnika iskosa sa desne strane, ali je šutirao u golmana Norveške. Dobar pokušaj imao je tri minute poslije i Haris Hajradinović iz slobodnog udarca sa oko 20 metara kada je šutirao preko gola.

Do kraja prvog poluvremena i Norvežani su imali dvije prilike. Odegard je asistirao Mohamedu Elyounoussiu u 11’, ali njegov šut iz sa 10 metara Pirić izbacio u korner. Nakon udarca iz ugla Haraldseid je bio najviši u skoku na drugoj stativi, a lopta je otišla preko gola.

I u drugom poluvremenu prvi su zaprijetili bh. reprezentativci. Milošević je izveo slobodan udarac, a Rossbach je izbacio loptu u korner.

Kazna za promašaja uslijedila je u 57’. Odličnu akciju Norvežana završio je Elyounoussi kada je glavom sa peterca poslao loptu iza leđa Kenana Pirića, a asistirao mu je Zahid.

Naš tim je nastojao da dođe do izjednačenja, a dobru priliku imao je Marin Popović u 85’. Šutirao je glavom nakon kornera, ali je poslao loptu pored gola i ostalo je 0:1 za goste.

Izabranici Darka Nestorovića kvalifikacije nastavljaju u utorak, 6. septembra u 16.00 sati kada će na „Grbavici“ dočekati Švicarsku.

Bosna i Hercegovina-Norveška 0:1 (0:0)
Stadion: „Grbavica“, Sarajevo.
Sudija: Alexsandros Aretopoulos (Grčka).
Pomoćnici: Tryfon Petropoulos, Dimitrios Verris (Grčka).
4. sudija: Ioannis Papadopoulos (Grčka).
Kontrolor suđenja: Kostadin Gerginov (Bugarska).
Delegat: Aurel Ionescu (Rumunija).

Strijelci: 0:1 Mohamed Elyounoussi (57’)

Žuti kartoni: Amer Gojak (BiH), Jonas Gronner (Norveška).

Bosna i Hercegovina: Kenan Pirić, Eldar Čivić, Siniša Saničanin, Aleksandar Jovičić, Damir Sadiković, Ajdin Redžić, Deni Milošević (85. Advan Kadušić), Riad Bajić, Haris Hajradinović (61. Amer Gojak), Asim Zec (61. Vladimir Grahovac), Marin Popović. Selektor: Darko Nestorović.

Norveška: Rondre Rossbach, Kristoffer Haraldseid, Jonas Gronner, Thomas Grogaard, Fredrik Aursnes, Iver Fossum, Ghayas Zahid (90. Ulrik Jenssen), Martin Odegard, Sander Berge, Mats Moller Daehli (72. Morten Thorsby), Mohamed Elyounoussi. Selektor: Leif Gunnar Smerud.

N/FS BIH