U16 – žene: Drugi poraz na prvenstvu u Rumuniji, Finska bolja od BiH

Naša ženska kadetska reprezentacija jučer je upisala svoj drugi poraz na Europskom prvenstvu B divizije koje se održava u rumunjskoj Oradei.

Protivnik u trećem susretu u okviru grupne faze grupe C bila je Finska koja je do ovog susreta upisala dvije pobjede.

Naše kadetkinje loše su otvorile ovaj susret, pa su nakon prve četvrtine imale zaostatak od 13 poena pri rezultatu 7:20. U drugih deset minuta Finkinje su prednost povećale za tri poena (11:14) pa se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 18:34, odnosno 16 poena prednosti za Finsku.

U prvih deset minuta drugog poluvremena rezultatska prednost Finkinja se nije promjenila (19:19), dok su u posljednjoj četvrtini naše kadetkinje zaostatak uspjele smanjiti za dva poena (19:17) pa je rezultat na kraju susreta glasio 56:70 u korist Finske.

Najefikasnija u našim redovima bila je Dragana Zubac sa 15 postignutih poena uz 5 skokova i 7 ukradenih lopti, dok su po 11 poena dodale još Gabrijela Visković i Ksenija Mitrić.

Statistički učinak kadetkinja protiv Finske
Statistički učinak kadetkinja protiv Finske

Ovo je bila treća pobjeda Finske u do sada tri odigrana susreta, dok je našim kadetkinjama ovo bio drugi uzastopni poraz nakon pobjede nad Škotskom u prvoj utakmici na prvenstvu.

Tabela grupe C nakon tri odigrane utakmice. * plasman u četvrtfinale obezbejdit će prve dvije ekipe iz grupe C
Tabela grupe C nakon tri odigrane utakmice.
* plasman u četvrtfinale obezbejdit će prve dvije ekipe iz grupe C

Danas (08.08.) je dan odmora na prvenstvu u Rumuniji, dok već sutra (09.08. – utorak) naša ženska U16 reprezentacija igra protiv Irske. Susret sa Ircima je na rasporedu od 19:15 sati.