Poraz od Belgije na turniru u Skoplju

Muška seniorska reprezentacija danas je u Skoplju odigrala svoju prvu utakmicu u okviru ‘Turnir Makedonije’ pripremnog turnira za kvalifikacije EuroBasketa koji se od 17. do 19. augusta održava u makedonskom Skoplju.

Protivnik u prvom susretu na ovom pripremnom turniru bila je Belgija. Nakon lošeg otvaranja susreta (2:11 nakon tri minuta igre), naši košarkaši prvu četvrtinu su riješili u svoju korist rezultatom 16:14. Druga četvrtina pripala je Belgijancima (12:16) pa se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 28:30.

U trećoj četvrtini prednost od dva poena sa poluvremena Beglijanci su povećali za četiri poena (18:22) pa je Belgija sa 6 poena prednosti ušla u posljednju četvrtinu ovog susreta. U posljednjoj četvrtini naši košarkaši su 6 minuta prije kraja susreta uspjeli stići zaostatak od 6 poena i poravnati rezultat, ali nisu uspjeli preokrenuti u svoju korist, pa su sa dvije vezane trojke minutu poslije Belgijanci vratili prednost iz treće četvrtine i uspjeli je sačuvati do kraja susreta. Na kraju Belgijanci su bili uspješniji sa rezultatom 67:73.

Najefikasniji u našim redovima bili su Jusuf Nurkić sa 13 postignutih poena uz 7 skokova i tri blokade, Džanan Musa sa 13 poena uz 5 skokova i Mirza Teletović sa 11 poena uz po tri skoka i asistencije.

Statistički učinak naših seniora protiv Belgije
Statistički učinak naših seniora protiv Belgije

Naredni susret na turniru u Skoplju naši seniori igraju sutra (četvrtak) protiv Crne Gore sa početkom u 18 sati.

Live stream:

Tekstualni prijenos