Davis Cup: Bašić i Brkić za novo vodstvo, BiH – Turska 2:1

Odloženi dubl meč duela BiH i Turske u okviru drugog kola  grupe Evro-afričke zone Dejvis Kupa, počeo je nešto poslije deset časova, a završen je nakon sat i 25 minuta igre pobjedom našeg dubla.

Mirza Bašić i Tomislav Brkić odigrali su odlično protiv Marsela Ilhana i Čema Ilkela i donijeli  prednost BiH pred singl mečeve.

Sjajnu uvertiru za meč prvog reketa BiH Damira Džumhura i prvog reketa Turske, Marsela Ilhana napravili su Brkić i Bašić.

Džumhur ima priliku da u meču koji počinje u 13.15 časova pobjedom protiv ilhana, koji ima sat i po odmora poslije igranja dubla, donese BiH treći bod za plasman u treće kolo.

Bašić i Brkić odlično su se slagali i nadopunjavali na terenu i stigli do svoje 12 zajedničke pobjede u dublu, pored pet poraza.

Brkić je bio sjajan na mreži i u nekoliko navrata prelijepim potezima završavao poene, ali ništa lošiji na ovom meču nije bio ni Bašić.

Bh. dubl bolje je servirao, a lošiji servis protivniak kažnjavao je brejkom i stigao do ubjedljive pobjede od 3:0 u setovima.

Bašić/Brkić – Ilhan/Ilkel 6:2, 6:4, 6:1

mondo.ba