DAVIS CUP: Susret Zimbabwe – BiH završen rezultatom 1:4

U posljednjem meču Davis Cup susreta Zimbabwe – BiH naš teniser Nerman Fatić nakon izgubljenog prvog seta rezultatom 6:3 protiv Benjamina Locka, predao je meč zbog prehlade koja se naglo pogoršala, te je konačni rezultat susreta 1:4 u korist BiH. 

Predhodno, u četvrtom meču Davis Cup susreta Zimbabwe – BiH naš teniser Tomislav Brkić savladao je Takanyia Garangangu rezultatom 2:1 u setovima 6:7(4), 7:6(4), 7:5  za ukupno vodstvo BiH od 4:0

Nakon što je reprezentacija BiH već drugog dana susreta obezbijedila prolaz u 2.kolo Davis Cupa, odlučeno je da se posljednjeg dana mečevi igraju na 2 dobijena seta.

Naš kapiten Amer Delić iskoristio je i pravo na zamjenu igrača, te je danas u prvom meču Brkić igrao umjesto Damira Džumhura, a u drugom meču će Nerman Fatić umjesto Mirze Bašića odmjeriti snage sa Benjaminom Lockom. 

BiH se u 2.kolu Davis Cupa sastaje sa reprezentacijom Mađarske koja je u 1.kolu bila bolja od Moldavije sa rezultatom 4:1.

Susreti 2.kola na rasporedu su od 17. do 19.jula, a treće finalno kolo igrat će se u septembru. Cilj teniske reprezentacije BiH je pobjeda u sva tri kola i plasman u I grupu E/A zone Davis Cupa. 

BHF PRESS / TS BIH