U20 – žene: Poraz od Poljske u drugom susretu na prvenstvu

Naša ženska U20 košarkaška reprezentacija sinoć je odigrala svoju drugu utakmicu na Europskom prvenstvu A divizije u Portugalu.

Protivnik našim djevojkama je bila Poljska koja je u prvom susretu poražena od aktuelnog prvaka Španije sa rezultatom 36:56. Prvu četvrtinu Poljakinje rješavaju u svoju korist sa rezultatom 25:11 i tako prave predonost od 14 poena nakon deset minuta igre. Drugu četvrtinu naše djevojke su bile bolje za dva poena i tako su smanjile zaostatak na 12 poena.

U trećoj četvrtini Poljakinje povećavaju prednost za dva poena i u posljednju četvrtinu ulaze sa 14 poena prednosti. U posljednjoj četvrtini naše djevojke su smanjile prednost za jedan poen i rezultat na kraju utakmice je glasio 66:53 u korist Poljakinja.

Najefikasnije u našim redovima su bile Melisa Brčaninović sa 20 postignutih poena uz tri skoka i jednu asistenciju i Jovana Marković sa 12 poena uz 6 skokova i jednu asistenciju.

u20w_statistika_tekma2
Statistički učinak naših djevojaka u susretu protiv Poljske

U drugom susretu grupe A domaćin Portugal je pobjedio Španiju sa rezultatom 64:60.

Nakon dvije odigrane utakmice u grupi A prvi na tabeli je Portugal sa 4 boda i +31 koš razlikom, druga je Španija sa 3 boda (+16 koš razlika), treća Poljska sa istim brojem bodova kao i Španija ali koš razlikom -7. Naša reprezentacija se nalazi na četvrtom mjestu sa dva osvojena boda i koš razlikom -40.

Kada je u pitanju grupa B, grupa iz koje će naše djevojke saznati protivnika na osnovu konačnog plasmana (A1-B4, A2-B3, B2-A3, B1-A4), prva je Italija sa 4 boda, druga Njemačka sa 3 boda (+2), treća Srbija sa 3 boda (-6), dok je na posljednjem mjestu Švedska sa 2 osovojena boda i koš razlikom od -30.

Danas je dan pauze na prvenstvu u Portugalu, a svoju posljednju utakmicu u okviru grupne faze naše djevojke igraju u utorak (12.07.) protiv Španije sa početkom u 19:30 sati. U drugom susretu grupe A sastaju se Portugal i Poljska sa početkom u 21:45 sati.