U17: Protiv Australije za plasman u četvrtfinale

Danas sa početkom u 18:15 sati naša U17 košarkaška reprezentacija igra susret 1/8 finala protiv Australije na Svjetskom prvenstvu u španskoj Zaragozi.

Kao što smo ranije pisali aktuelni prvak Okeanije do 16 godina, reprezentacija Australije, svoj nastup u grupnoj fazi završila je na trećem mjestu grupe C sa omjerom od jedne pobjede (Finska 77:62) i dva poraza (Kanada 78:81, Kina 72:90).

Najefikasniji igrači selekcije Australije na prvenstvu su Tom Fullatron, prvi strijelac selekcije sa 17,3 poena po utakmici (osmi strijelac na prvenstvu) i drugi skakač selekcije sa 6,7 skokova po utakmici. Prvi skakač ekipe je Samson Froling koji bilježi 8,7 skokova po utakmici. Prvi asistent selekcije Australije je Kyle Žunić sa 2,7 asistencije po utakmici.

Kada je u pitanju naša selekcija, najefikasniji su Džanan Musa sa 29 poena po utakmici što ga trenutno čini prvim strijelcem Svjetskog prvenstva i sa 8 skokova po utakmici (drugi skakač u ekipi), Sani Čampara sa 18,3 poena (drugi strijelac ekipe, šesti na prvenstvu) i 3,3 asistencije po utakmici (drugi asistent ekipe) i Emir Čerkezović kao prvi skakač ekipe (četvrti na prvenstvu) sa 10,7 skokova po utakmici, prvi asistent ekipe (drugi na prvenstvu) sa 4,3 asistencije po utakmici i treći strijelac ekipe sa 10,7 poena po utakmici.

Podsjećamo, pobjedom protiv Australije naši zlatni kadeti u četvrtfinalu bi se sastali sa pobjednikom susreta Tajvan – Španija, koji je na rasporedu od 18:45 sati.