U17: Pobjeda protiv Južne Koreje u posljednjem susretu grupne faze, poznat protivnik u osmini finala

Muška U17 reprezentacija Bosne i Hercegovine je došla do sigurnog trijumfa protiv Južne Koreje u trećem kolu grupne faze Svjetskog prvenstva koje se ovih dana održava u španskoj Zaragozi.

Izabranici selektora Josipa Pandže su od samog početka meča bili puno bolji tim i na kraju došli do zasluženog trijumfa. Konačan rezultat ovog meča je glasio 105:85.

Rezultat nakon kraja prve četvrtine je glasio 25:12, a na poluvremenu su naši momci imali prednost rezultatom 56:43. Nakon kraja treće četvrtine rezultatska prednost je iznosila dvanaest poena, a rezultat je glasio 70:58.

Do kraja su naši momci na rutinski način priveli ovaj meč kraju. Najefikasniji igrač je bio kapiten Džanan Musa sa double-double učinkom. Ubacio je 36 poena i imao 11 skokova, dok je Sani Čampara ubacio 25 poena uz 7 skokova. Lazar Mutić je dodao 14 poena, a Emir Čerkezović 14 poena, 10 skokova i 6 asistencija.

u17_spanija2016_tekma3_statistika
Statistički učinak naših košarkaša protiv Južne Koreje

U drugom susretu grupe D Francuska je savladala Dominikansku Republiku rezultatom 78:48.

Pobjedom nad Južnom Korejom naša selekcija je svoj nastup u grupnoj fazi SP okončala na drugom mjestu grupe D sa omjerom od dvije pobjede i jednim porazom.

u17_spanija2016_tabela_final
Konačna tabela grupe D

Kao što smo ranije pisali u osmini finala naša selekcija će se sastati sa jednom od ekipa grupe C u zavisnosti od konačnog plasmana. Sa obzirom na naš plasman u grupi D, radi se o trećeplasiranoj ekipi grupe C.

Protivnik našoj selekciji u 1/8 finala je Australija, koja je završila svoj nastup u grupnoj fazi na trećem mjestu grupe C sa omjerom od jedne pobjede (Finska 77:62) i dva poraza (Kanada 78:81, Kina 72:90). Susret je na rasporedu u utorak 28. juna sa početkom u 18:15 sati.

Pobjednik susreta Australija – Bosna i Hercegovina u 1/4 finalu će se sastati sa pobjednikom susreta Tajvan – Španija.

BHF PRESS/KS BIH