U20 – žene: U Tuzli nastavak priprema za Europsko prvenstvo u Portugalu

Nakon šestodnevnog rada na Mrakovici, ženska U-20 košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine doputovala je sinoć u Tuzlu gdje će obaviti drugi dio priprema za nastup na evropskom prvenstvu A-divizije, od 9. do 17. jula u Portugalu.

U Sportskom centru Mejdan izabranice selektorke Mare Lakić – Brčaninović trenirat će pet dana i odigrati dvije pripremne utakmice s Crnom Gorom.

– Prvu utakmicu s Crnogorkama odigrat ćemo 17. juna i ona će biti zatvorenog tipa, a dan poslije odigrat ćemo drugu utakmicu uz prisustvo publike – izjavila je za Fenu selektorka Mara Lakić – Brčaninović.

Na Mrakovici se uglavnom radilo na sticanju fizičke spremnosti, dok će se u Tuzli pretežno raditi  loptom.

– Djevojke su na Mrakovici radile zaista dobro, a najvažnije je da nema povrijeđenih. Očekujemo takav rad i u Tuzli, a kroz dvije utakmice s Crnom Gorom vidjet ćemo u kakvoj smo trenutno formi – kaže Lakić – Brčaninović.

Osim nje, u stručnom štabu reprezentacije nalaze se još Merhunisa Omerović i Mirza Oštraković.

Nakon Tuzle, reprezentacija BiH otputovat će u Sarajevo gdje će boraviti do 7. jula kada će otputovati u Portugal.

Planirano je da U-20 reprezentacija u Sarajevu odigra još četiri prijateljske utakmice, po dvije sa Slovenijom i Hrvatskom.

Na EP-u u Portugalu bh. reprezentacija nastupit će prvi put u A- diviziji, u grupi s reprezentacijama Poljske, Španije i Portugala.

Na pripreme u Tuzlu doputovale su: Melisa Brčaninović, Alma Jusupović i Naida Glotić (Jedinstvo BH Telekom), Nikolina Delić, Anđela Delić i Jovana Marković (Play Off Happy), Nikolina Zubac, Žaklina Milošević, Jovana Marković (Mladi Krajišnik), Lejla Omerbašić, Zerina Ahmetspahić (Željezničar), Vanja Vasilić (Orlovi), Nedžla Kovačević (Čelik), te Sara Borić i Tamara Brčina (SAD).

FENA