U20: Senad Muminović objavio širi spisak košarkaša za Europsko prvenstvo u Grčkoj

Selektor mlade (U-20) košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Senad Muminović objavio je širi spisak igrača koji će konkurirati za nastup na evropskom košarkaškom prvenstvu B-divizije u Grčkoj.

Muminović je na pripreme pozvao sljedećih 16 igrača: Ivo Garić, Mirza Velić, Milan Lužajić, Amar Balić, Nedim Đedović, Armin Topić, Ibrahim Durmo, Haris Čurevac, Sandro Gačić, Edin Atić, Rijad Smajlović, Imran Polutak, Markus Lončar, Kenan Karahodžić, Fahrudin Mangafić i Enis Memić.

Na spisku pozvanih bili su još i Damir Hadžić, koji se zbog obaveza u SAD nije mogao odazvati i Đorđe Aleksić, koji je povrijeđen, pa je selektor Muminović uputio poziv Gariću i Topiću.

Do početka evropskog prvenstva selektor BiH će odrediti 12 putnika u Grčku koji će pokušati izboriti nastup u evropskoj A-diviziji.

“Pokušat ćemo ostvariti dobar rezultat u Grčkoj i izboriti A-diviziju. Prikupljamo podatke o protivnicima u grupi, a sigurno je da će nam najveći konkurent biti reprezentacija Hrvatske koja ima odličan tim. Ostale ekipe nam nisu u potpunosti poznate, ali mnogo je tu igrača koji su nastupali za U-18 reprezentacije. Naš cilj je provjeriti naše košarkaše i odrediti putnike za Grčku”, izjavio je Feni Muminović.

Naglašava da će BiH do početka prvenstva uraditi pripreme u koje je uključeno šest prijateljskih mečeva, dva protiv Poljske i četiri protiv Crne Gore.

“Nakon priprema i kontrolnih utakmica znat ćemo pravu snagu ekipe i naše mogućnosti na evropskom prvenstvu. Tada ćemo imati jasniju sliku reprezentacije BiH”, zaključio je Muminović.

Osim Muminovića, u stručnom štabu reprezentacije će biti Samir Lerić i Miran Pehar.

Okupljanje igrača i početak priprema zakazani su za 15. juni u Sarajevu, a EP B-divizije će biti održano u grčkoj Chalkidi od 12. do 24. jula. Reprezentacija BiH će igrati u grupi D sa selekcijama Hrvatske, Bugarske, Slovačke i Rumunije.

Mladi košarkaši BiH prvi meč EP-a će igrati 16. jula protiv reprezentacije Slovačke (17.45), a dan kasnije će odmjeriti snage s Hrvatskom (20.00).

FENA