FED CUP: BIH se plasirala u prvu diviziju Euro-Afričke zone!

Fed Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine je danas u veoma neizvjesnom meču pobijedila reprezentaciju Danske sa 2-1 i tako se plasirala u viši rang , odnosno  u I Grupu E/A Zone Fed Cup takmičenja u 2017. godini.

U prvom susretu Ema Burgić-Bucko je nakon tri sata i deset minuta, sa 2-1 po setovima izgubila od Dankinje Emilije Francati. Prvi set naša reprezentativka je dobila sa 6/3, a onda je u drugom setu došla do tie breaka, ali nažalost izgubila odlučujući trinaesti gem 7/6 (2). U trećem satu odmorna Dankinja je dobila set sa 6/1.

U drugom meču Dea Herdželaš je pomela prvu igračicu Danske Karen Barritza sa 6/0 i 6/3. Tako da je nakon singlova razultat bio 1-1.

Odlučujući poen u dublu i pobijedu od 2-1 za Bosnu i Hercegovinu donio je bh. dubl Ema Burgić-Bucko i Dea Herdželaš u meču protiv dubl para Karen Barritza/Emilija Francati, razultatom 6/4 i 6/3.

tenis_zenska_playoff

FED CUP tim Bosne i Hercegovine u 2016. godini predvođen sjajnim selektorom Šukalo Vojinom nastupao je u sastavu: DEA HERDŽELAŠ, EMA BURGIĆ-BUCKO, ANITA HUSARIĆ, NEFISA BERBEROVIĆ.

TS BIH