Davis Cup: Objavljeni sastavi timova BiH i Holandije

Teniska selekcija BiH igrat će drugo kolo Davis Cup-a u nepromijenjenom sastavu: Damir Džumhur, Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nerman Fatić dočekat će ekipu Holandije u susretu koji se igra u Gradskoj Areni Zenica od 7. do 9. aprila.

„Mi smo svi zdravi, u dobroj formi i dat ćemo maksimum“, kaže Tomislav Brkić koji je i ovoga puta prijavljen kao igrač-kapiten u timu BiH.

„Po rezultatima se vidi da smo u dobroj formi: Damir je napravio sjajne rezultate, Mirza je osvojio Challenger, ja sam u zadnjih nekoliko sedmica igrao dva finala i osvojio jedan turnir, samo će mi biti potrebno nekoliko dana da se naviknem na podlogu jer sam igrao na zemlji“, objašnjava Brkić.

Robin Haase, trenutno 48.igrač svijeta, prvi je reket gostujućeg tima u kojem su i Tallon Griekspoor i Thiemo de Bakker, te Jean-Julien Rojer, dubl-igrač koji trenutno zauzima visoko 20.mjesto na ATP doubles listi.

Holanđani, predvođeni kapitenom Paulom Haarhuisom, odlučni su u namjeri da u Zenici zabilježe pobjedu o čemu svjedoči i logistika sa kojom dolaze, odnosno veliki prateći tim koji uključuje ljekare, fizioterapeute, tehničko osoblje i zvaničnike teniske asocijacije, a najavljeni su i novinari iz Holandije, kao i nekoliko desetina navijača.

Dva singl meča na programu su u petak 7. aprila od 14 sati, dubl dan kasnije u istom terminu, a preostali singlovi u nedjelju 9. aprila od 13 sati, a tačan raspored bit će utvrđen žrijebom koji je zakazan za četvrtak 6 .aprila.

TS BIH