EuroBasket 2015: Pobjeda nad Izraelom!

Seniorska reprezentacija naše države je došla do velike pobjede u produžetku protiv Izraela! Konačan rezultat je glasio 86:84 za našu reprezentaciju. Iako smo gubili većim dijelom meča na kraju smo uspjeli upisati trijumf.

Izrael je puno bolje otvorio meč i nakon prve četvrtine imao prednost rezultatom 29:16. Na poluvremenu je ova razlika iznosila deset poena, a rezultat je glasio 45:35. Naši momci su odigrali sjajno u trećoj dionici.

Dobili su je rezultatom 25:15 i na ulasku u posljednjih deset minuta je rezultat glasio 60:60. Četvrta dionica je protekla u egal rezultatu. Izrael je imao prednost, a mi smo je stizali.

Kada se činilo da je sve izgubljeno, Elmedin Kikanović je pogodio tricu i otišlo se u produžetak. Izrael je odmah napravio seriju 7:0, ali smo se vratili poenima Renfroea i Gordića.

U posljednji napad se ušlo sa neriješenim rezultatom, a onda je Renfroe probio odbranu Izraela, dao loptu za Kikanovića koji pogađa za pobjedu.

Najefikasniji igrač u redovima naše reprezentacije je bio Nemanja Gordić sa 22 poena, dok je Elmedin Kikanović ubacio 17 poena, a Andrija Stipanović imao 16 poena i 18 skokova. Omri Casspi je u Izraelu ubacio 29 poena.

KS BIH