Hadžić: Hrvati su za nas izazov, Crna Gora nije ista bez Vujoševića

Odmah po završetku žrijeba za EP za košarkaše, kontaktirali smo našeg selektora Sabita Hadžića koji se nalazi u Saudijskoj Arabiji

Odmah po završetku žrijeba za EP za košarkaše, kontaktirali smo našeg selektora Sabita Hadžića koji se nalazi u Saudijskoj Arabiji. Njegov prvi komentar je bio:

“Sigurno je da je grupa teška. Prije svih bi spomenuo Grčku koja je već godina u samom. I Hrvati su skup dobrih košarkaša, dok smo s Crnogorccima već igrali nekoliko prijateljskih utakkmica, a sa Makedoncima smo igrali u kvalifikacijama”, kaže za SCsport.ba Hadžić, koji je ipak optimista:

“Ako dovedemo najbolje, a prema posljednjim kontaktima sa igračima imam uvjerenje da hoćemo možemo se nositi sa svim selekcijama. Crna Gora više neće biti ista bez Vujoševića, Makedonce smo ovdje dobili, a tu će biti i jedan kvalifikant. I sa Hrvatima smo prije igrali kada su bili sa Rađom…i pobjeđivali smo ih. Hrvati su za nas poseban izazov. Trebat će nam jedna ili dvije pobjede za prolaz u drugi krug i ja sam siguran da ga konačno možemo izboriti”, zaključio je naš selektor.

 

 

Vrijeme je da prođemo u taj famozni drugi krug

Nakon što smo saznali grupu u kojoj će se naći košarkaška reprezentacija BiH, kontaktirali smo i u ovom trenutku prvu zvijezdu naše selekcije, Mirzu Teletovića

Nakon što smo saznali grupu u kojoj će se naći košarkaška reprezentacija BiH, kontaktirali smo i u ovom trenutku prvu zvijezdu naše selekcije, Mirzu Teletovića. Član Caje Laboral je za naš portal rekao da ćemo u Litvaniji biti respektabila selekcija.

“Realno gledajući optimista sam. S obzirom na današnju situaciju u košarci, Grci i Hrvati nisu više velesile kakve su bile i relano nemamo šta puno strahovati. Crnogorci će biti bez Vujoševića i to sigurno neće biti kao u predhodnim kvalifikacijama. I Peković je u NBA ligi i sigurno nije u ritmu. Uglavnom bit će dosta slabiji”, ističe za SCsport.ba Mirza Teletović.

Zvijezda španske košarke smatra da smo protiv Makedonaca blagi favorite, ali da će puno toga zavisiti s kakvim ćemo sastavom doći u Litvaniju.

“Ako se svi skupimo i odazovemo bit ćemo itekako respektabilni. Bitno je da skupimo sve raspoložive snage i da učinimo da svi koji su Bosanci i Hercegovci igraju za BiH. Tu mislim na Sinanovića, Adnana Hodžića…kao i na one koji do sada nisu igrali”, govori Teletović, kojem mu je žao što nije mogao pomoći svojim saigračima u predhodnim kvalifikacijama. Dosta se toga pisalo i spekulisalo oko njegovog nedolaska, ali sada se definitivno zna da će Teletović predvodi BiH na smotri najboljih selekcija Evrope.

“Naravno da dolazim na pripreme. Imamo lijepu priliku da konačno prođemo u drugi krug”, izjavio je Teletović.


(SCsport)