U16: Bosna i Hercegovina je europski prvak!

Kadetska reprezentacija naše države je prvak Europe! Naši sjajni momci su u finalu kadetskog prvenstva Europe savladali domaćina Litvaniju rezultatom 85:83. Naša reprezentacija je igrala odlično u prvom poluvremenu.

Nakon prve četvrtine je rezultat glasio 26:19. Na kraju prvog poluvremena je rezultat glasio 50:37 za našu reprezentaciju. Litvanija je dobila treću četvrtinu rezultatom 22:19 i na ulasku u posljednjih deset minuta smo imali prednost rezultatom 69:59.

No, Litvanija je odigrala puno bolje u posljednjoj četvrtini. Musa je pogodio vrlo bitnu tricu za 84:79. Do kraja su Litvanci pokušavali pogoditi tricu i izjednačiti rezultat, ali nisu uspjeli. Džanan Musa je ubacio 33 poena, imao 8 skokova i 7 asistencija, dok je Sani Čampara ubacio 23 poena i imao 5 skokova.

u16 ep2015 rezultati

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapiten naše kadetske reprezentacije Džanan Musa i naš Njegoš Sikiraš su odabrani u najbolju petorku Europskog prvenstva!

u16 petorka prvenstva

Njih dvojica zajedno sa Sanijem Čamparom su predvodili našu reprezentaciju do zlatne medalje u Kaunasu kada smo večeras porazili domaćina Litvaniju rezultatom 85:83.

Osim našeg dvojca odabrani su i Bitim i Duran iz Turske te Velička iz Litvanije. Ostaje veliki žal što i naš Sani Čampara nije u ovom odabranom društvu.

Za najkorisnijeg (MVP) igrača Europskog prvenstva u Litvaniji izabran je naš Džanan Musa.

u16 musa mvp

Musa je najbolji strijelac Europskog prvenstva sa 23.3 poena u prosjeku, prvi asistent sa 6.3 asistencije, te četvrti najbolji skakač sa 9.0 skokova u prosjeku.

u16 musa

Dvanaest karakternih, odlučnih momaka je otišlo na Europsko prvenstvo u Kaunas sa ciljem da Bosnu i Hercegovinu predstavi u najboljem svijetlu i osigura nastup na Svjetskom prvenstvu.

u16 litvanija 2

Džanan Musa, Njegoš Sikiraš, Sani Čampara, Emir Čerkezović, Lazar Mutić, Amar Barukčija, Vedran Mirković, Srđan Kočić, Adi Alikadić, Aljoša Janković, Timur Ovčina i Nikola Đaković.

Ispisana je najljpša sportska priča pod vodstvom selektora Josipa Pandže i njegovog pomoćnika Enesa Numanovića, dok je kondicioni trener bio Elvir Zametica, a fizioterapeut Alen Tucaković. Šef naše delegacije je bio direktor reprezentacije Igor Stojanović.

u16 web

 

BHF PRESS / KS BIH