U16: Pobjeda nad Poljskom, za opstanak u A diviziji protiv Estonije

Danas je naša kadetska reprezentacija protiv Poljske odigrala svoju prvu utakmicu za plasman od 13. do 16. mjesta na Europskom prvenstvu A divizije u Poljskoj, odnosno za opstanak u A diviziji.

Nakon prvih deset minuta Poljaci su imali prednost od 8 poena, pri rezultatu 14:22. U drugoj četvrtini naši kadeti su uspjeli zaostatak smanjiti za dva poena (18:16), pa se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 32:38.

Nastavak susreta pripao je našim kadetima. Najprije su u trećoj četvrtini preokrenuli rezultat u svoju korist (24:17) i sa poenom prednosti ušli u posljednju dionicu ovog susreta, dok su u posljednjoj dionici prednost povećali za tri poena (19:16) što je bilo dovoljno za prvu pobjedu naše reprezentacije na prvenstvu u Poljskoj, sa rezultatom 75:71.

Najefikasniji u našim redovima bili su Amar Tiganj sa double-double učinkom od 27 poena uz 10 skokova, 4 ukradene lopte i dvije asistencije, Vojin Ilić sa 13 poena uz tri asistencije i Tarik Biberović sa 11 poena uz 5 skokova.

Statistički učinak kadeta protiv Poljske
Statistički učinak kadeta protiv Poljske

Narednu, a ujedno i posljednju utakmicu na prvenstvu u Poljskoj naši kadeti igraju za plasman na 13. mjesto, odnosno opstanak u A diviziji (14., 15. i 16. mjesto – ispadanje u B diviziju) igraju sutra (subota) protiv Estonije sa početkom u 16:15 sati.