U18 – žene: Bh. juniorke sedme na Europskom prvenstvu B divizije odigranom u Rumuniji

Ženska juniorska reprezentacija je osigurala plasman na sedmo mjesto na Europskom prvenstvu B divizije koje se ovog ljeta igralo u rumunskom Bukurestu. 10Naše djevojke su porazile Dansku rezultatom 65:61 u za nas posljednjem meču na prvenstvu.

Sama utakmica je bila izjednačena, a rezultat na kraju prve četvrtine je glasio 15:15. Danska dobija drugu dionicu igre rezultatom 14:13 i na poluvremenu su imale prednost od jednog poena, a rezultat je glasio 29:28.

Ipak, naše djevojke su napravile preokret u drugom poluvremenu. Dobile su treću dionicu meča rezultatom 18:15 i na ulasku u posljednjih deset minuta smo imali prednost od dva poena.

Do kraja je rezultat bio u egalu, ali izabranice Sunčice Zec-Marčeta su uspjele ostvariti trijumf za kraj. Nedžla Kovačević je predvodila našu reprezentaciju sa 18 poena, te 5 skokova i 4 asistencije, dok je Jovana Marković imala 11 poena, 8 skokova i 4 asistencije.

Melisa Brčaninović je ubacila 10 poena i imala 4 skoka. Na drugoj strani, u redovima danske reprezentacije je najbolju partiju pružila Enna Pehadžić sa 31 poenom i 10 skokova.

u18w rezultati u18w roster

 

BHF PRESS / KS BIH