Kvalifikacije za EURO 2016: Tijesan poraz od Danske u Brondbyju

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je večeras u danskom Brondbyu sa minimalnih 25:26 poražena od domaće selekcije i tako bukvalno za 1 gol ostala “kratka” za plasman na EURO 2016 u Poljskoj.

Rezultati u ostalim kvalifikacionim grupama su se posložili tako da je BiH imala priliku da se i sa remijem večeras, kao najuspješnija trećeplasirana reprezentacija iz svih grupa, plasira u Poljsku.

Uprkos tome što je cijelim tokom utakmice bila više nego ravnopravan suparnik favorizovanom domaćinu, uprkos vodstvu na poluvremenu (14:13) i prilici da se na samom kraju, sa igračem više i 9 preostalih sekundi zabije gol za potrebni remi, šut Josipa Perića u posljednjoj sekundi završio je pored gola Niklasa Landina i velika šansa za senzaciju u Brondbyu je propala. Iz grupe 2 će, tako, na EP Danska i Bjelorusija, a kao najbolja trećeplasirana reprezentacija u Poljsku ide Crna Gora iz grupe 4.

“Broendby Hallen” u Brondbyu. Gledalaca: 4500. Sudije: Andre Hansen i Oistein Pettersen (Norveška). Delegat EHF-a: Leif Sundell (Finska).

Sedmerci: Danska 2 (2), BiH 5 (5). Isključenja: Danska 8, BiH 6 minuta.

Rezultat: Danska – BiH 26:25 (13:14).

DANSKA: Landin N., Christiansen 5, Landin M. 1, Larsen M. 2, Mortensen 2, Larsen P, Markussen 2, Schmidt 6, Nielsen, Nöddesbo 3 (2), Green Krejberg, Mollgaard, Toft Hansen 1, Olsen 2, Hansen J.P. 2, Bagersted; Selektor: Gudmundur Gudmunsson.

BiH: Vražalić, Ovčina 4, Perić 2, Mikić 1, Tarabochia 3 (1), S. Burić 4, Panić , B. Burić (14 odbrana), Savić, Terzić, Karačić, Prce 9 (4), Vranješ 1, Malinović 1, Zulfić, Blažević (1 odbrana); Selektor: Dragan Marković.

RS BIH