Anel Hadžić: Dobio sam bh. državljanstvo, čekat ću Sušićev poziv

Nogometaš Rieda iz Austrije, Anel Hadžić, odlukom Vijeća ministara BiH dobio je državljanstvo naše zemlje te je tako na korak od nastupa za reprezentaciju BiH.

Dvadesettrogodišnji veznjak Hadžić je dobio informaciju da je upisan u knjigu državljana BiH, a sada ga očekuju daljnje procedure kako bi mogao nastupati za nogometnu reprezentaciju BiH, s obzirom na to da je ranije nastupao za mlade selekcije Austrije. Sav posao će završiti uz pomoć NSBiH.

"Izuzetno mi je drago da sam postao državljanin BiH. To je lijepa vijest za mene. Kontaktirao sam NSBiH kako bih se upoznao s daljnjom procedurom. Oduvijek mi je želja da igram za svoju BiH. Ja sam obavio svoj dio posla, a na selektoru je da odluči da li će me pozvati ili ne. Ja sam svoju odluku donio, pa čak i ako ne dobijem poziv u reprezentaciju BiH, za Austriju neću igrati. Dakle, budem li igrao za neku reprezentaciju, to će biti BiH", jasan je bio Hadžić.

Anel ima 23 godine, a dosad je odigrao 155 utakmica u austrijskoj Bundesligi. Sjajne igre za Ried su zainteresovale čelnike Rapida iz Beča.

"Imam nekoliko odličnih ponuda, a najkonkretnija je ona koju je poslao Rapid iz Beča. Velike su šanse da ću u tom klubu nastaviti svoju nogometnu karijeru", izjavio je Hadžić.

Klix.ba