Projekat 'Safe House UF'

Na našu mail adresu je stigao apel za pružanje pomoći. U nastavku teksta Vam prenosimo mail u cijelosti:

Poštovani navijači i zemljaci!

Zovem se Đana Filipović i vodim projekat u trečem razredu gimnazije u Švedskom gradu Värnamu, pod nazivom ”Safe House UF”.

Cilj projekta je prikupljanje pomoči za ”Sigurnu kuću” u Sarajevu koja je jedina instutucija za pružanje pomoči ženama i djeci izloženim nasilju u porodici. Sigurna kuća djeluje u teškim uvjetima i sa nesigurnim izvorom finansiranja ali je i pored toga rad institucije na visokom profesionalnom nivou.

Čovjek ne moze ostati ravnodušan na veličinu i ozbiljnost pristupa poslu kojim se bave uposlenici ”Kuće”, kao i njihovom entuzijazmu, bez obzira na teške uslove.

Potrebno je sve, od opreme, dijelova namještaja, kompijutera, odjeće, obuće, posteljina, peškira, higijenskih potrepština, igračaka, jednom riječju svega što je potrebno u svakodnevnom životu.

Moj je plan da prikupim novac i u aprilu otputujem u Sarajevo i lično obavim kupovinu shodno sredstvima koja mi budu na raspolaganju.

Svaki prihod ili donacija je uredno proknjižena i evidentirana, kao i što će biti svaki trošak i kupovina.

Svaki i najmanji prilog dobro je došao. Ako ste u mogućnosti pomozite moj projekat, obradovaćete mnoge kojima je svakodnevnica puno drugačija od naše.

Sve informacije o ”Sigurnoj kući” možete pronaći na: http://www.fld.ba/stranica/sigurna-kuca-skloniste-za-zene-i-djecu-zrtve-nasilja-u-porodici

Facebook stranica projekta: http://www.facebook.com/pages/Safe-House-UF/345941555517045

 

Potrebne informacije za uplatu:

Iz Švedske:
Bankgiro: 110-6939

Iz inostranstva:
Bankgiro (Bg): 110-6939
BIC: SWEDSESS
IDBAN: SE9380000841789235435287
BHF PRESS