Baković: Vijeće ministara odlučuje o Hadžiću i Bičakčiću

Fudbaleri Eintracht Braunschweiga i Rieda, Ermin Bičakčić i Anel Hadžić, uskoro bi mogli debitovati za naš  fudbalski nacionalni tim.

Naime, uz pomoć administracije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Bičakćić i Hadžić, su prikupili svu potrebnu papirologiju za promjenu državljanstva, tako da je njihova sudbina sada u rukama Vijeća ministara.

“Zajedno sa Hadžićem i Bičakčićem smo učinili sve što je u našoj moći kako bismo prikupili potrebnu dokumentaciju i njihovi predmeti su predani Vijeću ministara. Svima nam je u cilju da se to što prije završi i doista smo optimistični”, izjavio je generalni sekretar Fudbalskog saveza BiH, Jasmin Baković.

“Njihovi predmeti sada trebaju doći na dnevni red sjednice Vijeća ministara. Mi se nadamo da će u Vijeću ministara imati razumijevanja, te da nećemo mnogo čekati kako bi se sve završilo na najbolji mogući način za našu reprezentaciju. Trudimo se, lobiramo, kako ne bismo mnogo čekali, a imam informacije da su oba predmeta upućena Vijeću ministara na usvajanje te da će se pokušati ubaciti na prvi naredni sastanak. Dakle, zajedno sa igračima smo odradili naš dio posla i sada je sve na Vijeću ministara, a uvjereni smo da nekih većih problema neće biti”, zaključio je Baković.

SS.ba