Kodeks ponašanja za utakmicu u Zenici 11.09.2012.god.

alt

Utakmicu u Lihtenštajnu koja nam je bila zagrijavanje za predstojeće utakmice kvalifikacija već smo zaboravili i okrenuli se novim zadacima.

Utakmica protiv Latvije za nas navijače predstavlja jednu od onih gdje je najbitnije se pojaviti kao navijačka grupa, odraditi svoj posao, dati podršku jednoj jedinoj i družiti se sa svojim prijateljima, braćom na tribini.

Molim naše članove da se na taj dan drže kodeksa ponašanja i budu kao jedan. Svaku čaršiju na svijetu, svaki grad koji smo obišli smo ispoštovali, važno nam je bilo družiti se i radovati se ponovnom viđenju a tako smo se i držali kao jedan i nismo dali da nam bilo ko kvari sreću i veselje na taj dan pa tako nećemo dati i na ovaj dan. 

Sve što se piše oko ove utakmice i o nama navijačima ignorisat ćemo i pokazati na tribini kako se navija i da ova navijačka armija zaslužuje respekt za sve do sada urađeno za sve reprezentacije u našoj zemlji a ne predstavljati nas naciji na vrlo loš način koji nama ne dolikuje.

Mediji i same priče pojedinaca nas nikada nisu ni zanimali, ali želimo da se ne zahuktava situacija koja nam nije potrebna jer ne igramo u Beogradu nego u pola Bosne i Hercegovine tj. u Zenici. Svoj ponos i ljubav koju dajemo svojoj zemlji i reprezentaciji nećemo nikada pustiti da nam bilo ko ruši pa zato molim naše članove da tako ispoštuju ono što se od njih zahtjeva a to je: Okupljanje članova od 15 sati na Kamberovića polju (ispred tržnog centra Džananović), zajednički krenuti prema stadionu, na mjestu okupljanja ni u kom slučaju paliti topovske udare, petarde i slično jer to ne uljepšava atmosferu kao baklja nego samo može biti bučno i možda za nekog i kobno, dati sve od sebe na tribini do posljednjeg atoma snage, odraditi tribinu kao što je odrađujemo uvijek širom svijeta i tako poslije završetka utakmice zajednićki otići sa nje i uputiti se kućama, u svakom slučaju izbjeći provokacije i pokazati pravo lice pravog Bosanca na tribini koji daje sve od sebe gdje je najpotrebnije.

Igračima puno sreće i uspjeha i naravno – srce na teren a vama sretan put i gromoglasno navijanje.

Nad nama nebo ima da gori!

ispred BHF-a
Beretka BHF