„U-21“ Reprezentacija | BiH-Njemačka 4:4

alt

Posljednju utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naredne godine u Izraelu, mlada reprezentacija BiH odigrala je danas sa Njemačkom. Konačan rezultat bio je 4:4.

Još jedno fenomenalno prvo poluvrijeme odigrao je mladi bh. tim. Bila je to sjajna partija a naši su uz nadahnutog Milana Đurića, vodili sa 3:1. 

Strijelac svih golova za Zmajeve bio je fudbaler Parme na posudbi u Cremoneseu, iskoristivši sve svoje prilike na isti način – šutevima glavom. 

Imali su naši momci još nekoliko izglednih prilika, posebno preko i danas vrlo dobrog Miroslava Stevanovića ali fudbale rVojvodine nije imao koncetracije u završnici.

Većina akcija našeg tima razvijala se po desnoj strani gdje je Stevanović sjajno sarađivao sa Benjaminom Čolićem. 

Jedini gol u prvom dijelu igre Nijemci su postigli preko Kirchoffa nakon velike greške naše odbrane.

Ipak, na odmor se otišlo s velikom prednošću našeg tima, bilo je 3:1.

Početkom drugog dijela selektor Jagodić iz igre izvodi vrlo dobrog Višću, a na teren šalje Zolotića. Bila je to, čini se, taktička greška. Opasno je zatvoriti se protiv tako kvalitetnog tima. Samo petanestak minuta bilo je dovoljno sjajnoj gostujućoj reprezentaciji da poravna rezultata. Strijelci su bili Poltner i Leitner.

Upravo to trebalo je našima da se uozbilje i ponovo krenu naprijed. Rezultat nije trebalo dugo čekati. Igrao se 74. kada je krasnu asistenciju danas raspoloženog Đurića, iskoristio fudbaler banjalučkog Borca Srđan Grahovac. Zanimljivo je da je i četvrti gol postignutom šutem glavom. 

Ipak, do kraja utakmice Nijemci ponovo dolaze do izjednačenja. Strijelac je ponovo bio Polter nakon jedne gužve u kaznenom prostoru naše selekcije.

Nakon toga, nije bilo vremena za novu promjenu pa je ostalo 4:4. 

Bosna i Hercegovina kvalifikacije je završila na drugom mjestu grupe A, što našem timu ipak nije donijelo plasman u Izrael naredne godine, iako je su ovo za selekciju Vlade Jagodića, bile uistinu nezaboravne kvalifikacije. 

S druge strane, Njemačka je osigurala nastup u baražu. 

Radiosarajevo.ba